2 évnél régebbi cikk

Így fogytam több mint 30 kilót 3 hónap alatt
·Életmódvasárnapi szubjektív·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pál Loránd
Így fogytam több mint 30 kilót 3 hónap alatt
·Életmódvasárnapi szubjektív·Utolsó frissítés: undefined

Nem, ez nem csalás és nem is ámítás, tényleg így történt, a környezetem alig akart hinni a szemének. Június elején még 110 kilót mutatott a mérleg, augusztus végén pedig már 74 kilósok táborát erősítettem. Hogy mi a titkom? Elszántság és akaraterő, hogy minden egyes nap legyőzzem önmagamat.

Hosszú idő után 2021 januárjában mértem meg magam, akkor megdöbbenve konstatáltam, hogy a sejtéseim beigazolódtak: kereken 110 kilónál állt meg a mérleg mutatója. Hoppá, mi?

Ekkor már elkezdtem agyalgatni rajta, hogy valamit kezdeni kellen ezzel a szituációval, de még egyszerűen nem éreztem késztetést arra, hogy változtassak, vagyis nem álltam készen a nagy átalakulásra.

Azt hozzá kell tenni, hogy cirka hat évvel ezelőtt szintén 74 kilóról indultam, rendszeresen sportoltam (főleg crossfiteztem), megvolt a tuti diétám is, de egy idő után valami elszakadt bennem, így kicsit lazábbra fogtam a gyeplőt. Talán túlontúl is, olyannyira, hogy az évek alatt csak úgy kúsztak fel rám a kilók. Nem tagadom, lényegében orrba-szájba zabáltam. Vagy hogy is mondják? Jól voltam tartva, na!

Az alapadataim szerint 185 cm magas vagyok, ehhez jött a 110 kg, ami a testsúlykalkulátorok szerint sem éppen a legideálisabb kombináció. A számítások alapján 80-85 kg lenne az optimális, amit jócskán túlszárnyaltam.

Éreztem, hogy változtatni kéne, de valahogy nem jött meg az ihlet, viszont éreztem, ha egyszer elkap a gépszíj, onnan nem lesz megállás.

Nos, a kezdő löketet végül júniusban egy magánéletbeli változás adta meg, amelynek következtében - főleg a stressz miatt - gyorsan lement 10 kiló. Olyan sebesen, hogy észre sem vettem, csak akkor, amikor teljesen random mérlegeltem egyet. Na, mondom, ha így beindultam, akkor miért állnék meg? Az az elvem, ha valamit elkezdek, akkor vagy csinálom, vagy nem. Nincs aranyközépút, vagy lefogyok, vagy folytatom a hedonista életmódot...

És akkor szépen lassan elkezdtem különböző sportokkal kísérletezgetni: alapból heti kétszer fociztam, haverokkal, viszont eléggé pörgős meccseket szoktunk produkálni. Ehhez jött kezdetben heti két erősítés, lájtos mozgás, hogy visszaszokjak az állandó terheléshez. Majd heti két futás következett, amelynek az időtartamát folyamatosan növeltem (erről bővebben itt olvashattok). Így végül kialakult egy rendszer, amely kezdetben tökéletes volt, de többet akartam...

Ahogy elkezdtek lefelé kúszni a kilók, úgy csináltam egyre több mindent: például futás helyett néha bicikliztem is, és az erősítést felváltotta a box, amely aztán a fő edzésem lett. Nyár vége fele, amikor már lement egy húszas, kialakítottam a végleges edzéstervem, amelyet azóta is űzök-hajtok:

heti két intenzív teremfoci, heti két box, heti három kardió, amely az utóbbi időben az ellipszis trénert való nyüstölés lett.

És tadamm, augusztus végére ismételten top formába kerültem, azaz a mérleg kereken 74 kg-ot mutatott!

Bár nem tűnik annyira látványosnak a fogyás, azért teljesen átalakult a testem

Pál Loránd

Ami az étrendet illeti nagyon szigorú voltam magamhoz, (tudjátok, vagy csinálom, vagy nem), így ismételten a crossfites időszak alatt jól bevált módszerhez folyamodtam: reggelire jöhetett zab natúr joghurttal, ebédre a klasszikus rizs-hús kombót fogyasztottam, vacsorára vagy salátát, vagy szintén zabot joghurttal ettem. Közben pedig amikor megéheztem, gyümölccsel, zöldséggel vagy különböző magokkal szédítetten magam.

Az első hónapban csalónapot egyáltalán nem tartottam, majd fokozatosan ráálltam a heti két fékevesztett evés-ivásra, de ezt inkább már csak azután, hogy elértem a céljaimat. Addig két-háromhetente engedtem el teljesen magam egy-egy nap erejéig.

Persze tudom, hogy leírva egyszerűnek tűnik, ám azért rendesen megszenvedtem a kilókkal, de mindig az lebegett a szemem előtt, hogy változtatni akarok, és azt csak úgy érhetem el, ha megkűzdök érte. Valamit valamiért.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek