5 évnél régebbi cikk

Szavazz a legjobb székesfehérvári orvosra!
Fehérvár Médiacentrum fotója
szentgyorgyialbertorvosidij.hu
Szavazz a legjobb székesfehérvári orvosra!

A páciensek jelölhettek idén is a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra, és végül országszerte közel 700, a gyógyítás iránt elkötelezett szakembert javasoltak, köztük hat székesfehérvárit is.

A Goodwill Pharma az Egészségért Alapítvány által kiírt Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra olyan szakembereket lehet 2017 óta minden évben jelölni, akik cselekedetükkel megmentették betegük életét, vagy akár a mindennapi orvosi munkájuk során olyan elhivatottsággal praktizálnak, amelyben rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel segítenek a hozzájuk fordulókon.

A jelölés már lejárt, és az alapítvány közzétette azt a 700 nevet tartalmazó listát, amelyen hat székesfehérvári szakember is szerepel az Északnyugat-Magyarország régióban. Itt egyébként jelenleg (2019.02.19.) éppen a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház orvosa, Dr. Deák György, gyermekgyógyász, gyermekneurológus vezet 1555 szavazattal.

A díjra jelöltek közül ugyanis a nagyközönség választja ki majd az adott év hét közönségdíjasát, illetve az alapítvány ezen felül még két különdíjat nyújt majd át. A szavazás március 16-án éjfélkor zárul, a díjátadó ünnepség pedig április 11-én Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémián lesz.

A Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra jelölt székesfehérvári szakemberek:

  • Dr. Baranovics Péter - traumatológus (Székesfehérvár, Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház)
  • Dr. Deák György - gyermekgyógyász, gyermekneurológus (Székesfehérvár, Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház)
  • Dr. Kálmán Andrea - intenzív terápiás szakorvos (Székesfehérvár, Fejér Megyei Szent György Kórház)
  • Dr. Nyikos Orsolya - gasztroenterológus (Székesfehérvár, Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház)
  • Dr. Patik Ferenc - háziorvos, belgyógyász (Székesfehérvár, Fehér Köpeny 2000 Bt., Háziorvosi Rendelő)
  • Dr. Végh Andrea - belgyógyász, sürgősségi betegellátó (Székesfehérvár, Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház)

Az orvosokra az alapítvány oldalán, ide kattintva lehet leadni a szavazatokat!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek