4 hónapnál régebbi cikk

Ők lettek az év tesitanárai Fejérben
Ők lettek az év tesitanárai Fejérben

Az országos szavazás során több mint 140 ezer voks érkezett. Fejérben a legtöbben Kerkuska Lászlóra, Pekács Jánosnéra és Rácz Katalinra szavaztak.

Átadták a „K&H mozdulj! az év tesitanára” Fejér vármegyei díjait pénteken Székesfehérváron, melyeket Kerkuska László, Pekács Jánosné és Rácz Katalin kaptak meg. Az országos méretű szavazást a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) szervezte azért, hogy kiderüljön, kik az egyes vármegyék kedvenc testnevelőtanárai.

Balogh Gábor, az MDSZ elnöke kiemelte: „A gyerekek mozgáshoz fűződő viszonyában óriási szerepe van a testnevelőtanároknak, hiszen a legtöbb fiatal szinte csak a tesiórákon mozog rendszeresen. A tesitanár így egy életre meg is tudja szerettetni a mozgást, de akár el is távolíthatja a gyerekeket a sporttól. Az MDSZ a szavazással azokat a testnevelőket szeretné kiemelni és elismerni, akik a gyerekekkel megszerettetik a mozgást.”

Az országos jelölési folyamatban 5400 jelölés érkezett 1050 tesitanárra, akiket három kategóriába soroltak: 200 fő alatti iskolák, 200 fő fölötti iskolák, és 30 év alatti fiatal testnevelők. A szavazás során több mint 140 ezer szavazat érkezett.

A Fejér vármegyei díjazottak:

  • Kerkuska László: Velence, Kisalföldi ASzC Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, az év fiatal tesitanára;
  • Pekács Jánosné: Soponya, Zichy János Általános Iskola, az év tesitanára 200 fő alatti iskolák között;
  • Rácz Katalin: Székesfehérvári István Király Általános Iskola, az év tesitanára 200 fő fölötti iskolák között.

A díjazottak feliratozott pólót és egyenként 33 000 forint értékű Hervis sportszervásárlási utalványt kaptak.

Borítókép: Magyar Diáksport Szövetség
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek