4 évnél régebbi cikk

Megvan a fehérvári autótolvajok kedvenc márkája
Fehérvár Médiacentrum fotója
aegondirekt.hu
Megvan a fehérvári autótolvajok kedvenc márkája

Mindössze négy bejelentett autólopással hozta le 2018-at Székesfehérvár, bár ez is elég volt a dobogós helyhez az országos rangsorban. A négyből ráadásul három lopott autó azonos márkájú volt.

Ami első körben remek hír: csökkent az autólopások száma országosan, 2018-ban 182 lopást rögzítettek a 2017-es 199-cel szemben. Persze ez az adat azokat a tulajokat a legkevésbé sem deríti fel, akik a 182 károsult között voltak. Székesfehérváron a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságtól kapott adatok szerint a tavalyi évben mindössze négy gépjárművet lovasítottak meg.  

Ez a szám bár elenyésző a budapesti 134 bejelentett autólopáshoz képest, arra mégis elég, hogy Budaörssel kézen fogva a dobogó második fokára lépjünk fel az országos rangsorban. 

És hogy mi volt az autótolvajok kedvenc márkája? Míg országos viszonylatban az első helyen a Volkswagen áll, addig a fehérvári tolvajok a BMW-re esküsznek, a négy ellopott autóból három ilyen márkájú volt. Történetesen a kakukktojás egy autó károsult tulajdonosa kedves ismerős, így annak a márkája sem titok. "Volkswagen Polo autónkat vitték el az esti órákban a ház elől. Gyakorlatilag egyetlen órában történhetett csak a lopás, mert este hétkor még biztosan a helyén állt a Rákóczi utcában, a ház mögötti parkolóban, nyolc órakor pedig már csak hűlt helye volt." 

Országos viszonylatban egyébként a sorrend a következő: Volkswagent (33 lopás) a Ford követi (27 lopás), majd aztán jön csak a BMW (16 lopás). A dobogós helyek után a Škoda és a Toyota 13–13 lopással, az Opel 12 lopással, a Suzuki és a Renault 8–8 lopással, a Peugeot 6 lopással, az Audi, a Nissan és a Seat 5-5 lopással, majd a Mercedes, a Citroën és a Smart 3-3 lopással következnek.

Arra a kérdésre, hogy Székesfehérváron mely körzetből, városrészből tűntek el a járművek, sajnos a FMRFK nem tudott választ adni, sem pedig arra, hogy a lakótelepi vagy a családi házas övezeteket kedvelik-e jobban a tolvajok, azt azonban elárulták, mind a négy autót az esti-éjszakai órákban lopták el. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek