5 évnél régebbi cikk

2019-ben is posztolj verset az utcára a költészet napján!
Fehérvár Médiacentrum fotója2019-ben is posztolj verset az utcára a költészet napján!

A korábbi évek sikereinek köszönhetően április 11-én (a költészet napján) idén is hódító útjára indul az immáron világhírű Posztolj verset az utcára! rendkívül kreatív kezdeményezés. Nincs más dolgotok, mint kiposztolni az utcára a kedvenc költeményt, jól lefotózni azt, majd feltölteni a felhívás hivatalos honlapjára, ahol egy térképnek köszönhetően mindenki nyomon követheti a versek sorsát. Idén is (mint ahogy a kezdetektől minden évben) a székesfehérvári Igéző is részt vesz a programban.

Nyakunkon a magyar költészet napja (április 11., csütörtök), a jeles esemény apropóján pedig idén is számos módon fejezhetitek ki irodalom iránti rajongásotokat: ha úgy tartja kedvetek, ki is állhattok az utcára és elszavalhatjátok az általatok preferált művet, vagy akár egy trendibb megoldást is választhattok, azaz szimplán Facebookon osztjátok meg a verseket a nagyérdeművel.

Aki viszont igazán egyedi módon szeretné világgá kürtölni - más vagy saját - költeményét, bátran vegyen részt a Posztolj verset az utcára! kezdeményezésben, amelyhez a korábbi évekhez hasonlóan idén is csatlakozott a fehérvári Igéző (tavalyi beszámolónkat ide kattintva olvashatjátok).

A Posztolj verset az utcára! felhívás a kezdetektől fogva hatalmas népszerűségnek örvend, olyannyira, hogy a tavalyi esztendőben nemcsak Magyarországról, hanem többek között Szlovákiából, Amerikából, Belgiumból, Olaszországból és az Egyesült Királyságból is érkeztek költemények, amelyeket a kezdeményezés hivatalos honlapján található térképen leshettek meg.

A irodalmi alkotások posztolására, lefényképezésére, majd beküldésére április 11-én (szerdán) reggel hat órától egy héten keresztül (április 18-ig) lesz lehetőségetek. Ha pedig minden vers beérkezik, akkor elkészülnek a hivatalos statisztikák is, amelyekből többek között az is kiderül, ki osztotta meg a legtöbb művet az adott évben.

2018-ban természetesen Magyarország végzett az első helyen (5686 verssel), a települések között Vásárosnaményben osztották meg a legtöbb verset (Székesfehérvár az ötödik lett), József Attila művei voltak a legkedveltebbek (487-szer említették a költőt), míg tagok közül a szegedi Somogyi-könyvtár bizonyult a legaktívabbnak 257 poszttal (Szabó Miklós, az Igéző képviseletében 63 költeménnyel a negyedik helyen zárt).

Tehát idén fel van adva a lecke, posztoljatok minél több verset az utcára, és ünnepeljétek együtt a magyar költészet napját! Hajrá, hajrá!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek