4 évnél régebbi cikk

Őket kövesd a Twitteren az európai parlamenti választás ideje alatt!
Őket kövesd a Twitteren az európai parlamenti választás ideje alatt!

A Twitter az európai parlamenti választás alkalmából új emojit hozott létre, amely az #EUElections2019 és az #EP2019 hashtagek használatakor is láthatóvá válik. És ha már Twitter, akkor megmutatjuk, melyek a választással kapcsolatos legfontosabb Twitter-fiókok, hashtagek és listák.

Nyakunkon a 2019-es európai parlamenti választás (május 26-án 6 és 19 óra között voksolhattok), amelyet az egyik legnagyobb demokratikus megmérettetésként tartanak számon. A választások kimenetele jelentős hatással lesz a régió geopolitikai kilátásaira és prioritásaira az elkövetkezendő öt esztendőben.

Így a legtöbben folyamatosan figyelemmel követik az eseményeket, és honlapról honlapra vándorolva kutatják a friss híreket. Na, itt jön képbe a Twitter, amely nyilvános és bárki számára könnyen elérhető közösségi felületként lehetővé teszi az emberek számára, hogy erről a fontos eseményről megoszthassák gondolataikat, valamint aktuális információhoz juthassanak - mindezt egy helyen.

Most a választási témájú posztokhoz a Twitter különleges emojival kedveskedett (amely április 10-től élesben is láthattok és használhattok), hogy közelebb hozza az embereket a fontos eseményhez: az emoji az #EUElections2019, az #EP2019, valamint az #EUVálasztás2019 hashtagek (amelyek elérhetőek az Európai Unió mind a huszonnégy hivatalos nyelvén) használatakor is automatikusan felbukkan.

De hogyan is néz ki ez az új hangulatjel?

A választási emotikonon kék választási urna, szavazólap, valamint sárga pipa jel is látható, amelyet az EU-zászlón látható csillaggyűrű vesz körül. Alább működés közben is láthatjátok az új szmájlit:

Most hogy átrágtuk magunkat az új emojin, nézzük meg, melyek a választásokkal kapcsolatos legfontosabb Twitter-fiókok: első körben érdemes figyelemmel követni az Európai Parlament hivatalos Twitter-fiókját (@Europarl_EN), majd csekkoljuk az Európai Parlament elnökének, Antonio Tajaninak felhasználói oldalát (@EP_President) is, ugyanis minden nap tweetel a feladatairól, gondolatairól és a legnagyobb kihívásairól.

Bár Parlamenten kívüli, de nem hiányozhat az Európai Bizottság (@EU_Commission), és a bizottság elnöke, Jean Claude Juncker (@JunckerEU) sem a sorból. És még egy utolsó tipp: érdemes folyamatosan pásztázni a Twitter kormányzati fiókját (@TwitterGov) is, amely a főbb nemzetközi politikai eseményekről és a különösen fontos ügyekről számol be.

(Forrás: Médiapiac)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek