2 évnél régebbi cikk

Élményindexes felméréssel tesztelték a mobilnet-szolgáltatókat, az egyik toronymagasan nyert
·Techinternet·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
pixabay.com/Anestiev
Élményindexes felméréssel tesztelték a mobilnet-szolgáltatókat, az egyik toronymagasan nyert
·Techinternet·Utolsó frissítés: undefined

Három hónapos élményindexes felmérés keretében vizsgálta az OpenSignal, hogy vajon melyik hazai szolgáltató adja a legkomplexebb kiszolgálást a mobilnetes piacon. A végeredmény elég egyértelmű lett.

Az OpenSignal mindig izgalmas és látványos felmérésekkel lepi meg követőit, ezúttal a hazai mobilnetes piacot vették nagyító alá. Áprilistól júniusig a magyar szolgáltatók által biztosított elérést tesztelték és vizsgálták élményindex alapján.

Rengeteg érdekes szemszögből nagyító alá került a hazai szolgáltatók piaca, ezt már egyébként második alkalommal tette meg az OpenSignal, a különböző nézőpontok, mint például a letöltés, játékélmény vagy épp videók megtekintése külön-külön is értékelésre került, ezeket ide kattintva érhetitek el.

Egy szolgáltató kimagaslott versenytársai közül a felmérés során

pixabay.com/Diermaier

A legfontosabb nézőpontokat tekint egyértelműen tarolt a Telekom, amely hét kategóriából hatot megnyert, így például a fentebb már említett letöltés vagy videó megtekintés esetében is a legjobb lett. A Vodafone és a Telenor ezúttal nem tudott egyetlen, a mobilnetes piacon fontos szegmensben sem első lenni. A Telekom egyeduralmát a DigiMobil törte meg, méghozzá egyetlen kategóriában: A DigiMobil a legjobb a 4G-s hozzáférés és elérhetőség százalékos arányát tekintve.

Érdekesség, hogy a Vodafone és Telenor a legtöbb kategóriában alig marad el a Telekomtól, ám megelőzni egyik esetben sem tudták e cégek legnagyobb versenytársukat.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek