4 évnél régebbi cikk

A fehérvári Zsóri Dániel nyerte a FIFA Puskás-díjat
·Sportfoci·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaA fehérvári Zsóri Dániel nyerte a FIFA Puskás-díjat
·Sportfoci·Utolsó frissítés: undefined

Szeptember 23-án tartották meg a milánói Scalában a 2019-es FIFA-gálát, amely során a MOL Fehérvár FC labdarúgója, a tizennyolc éves Zsóri Dániel nyerte meg a legszebb gólért járó elismerést, a FIFA Puskás Ferenc-díjat.

Meglepő hírrel jelentkeztünk augusztus végén, miszerint az akkor még debreceni (ugyanis azóta a MOL Fehérvár FC-hoz igazolt) magyar focista, Zsóri Dániel Ferencváros elleni csodagólját is beválasztották az idei FIFA Puskás Ferenc-díjra jelölt találatok igencsak erős tízes listájára.

A szakértői bizottság idén azokból a gólokból válogatott, amelyek 2018. július 16., vagyis az oroszországi labdarúgó-világbajnokság döntőjének másnapja, és 2019. július 19. között estek. A tizennyolc éves Zsóri Dániel február 16-án lőtte meg - valószínűleg élete - gólját, amelyet a DVSC színeiben szerzett a bajnok Ferencváros ellen.

A FIFA Puskás-díj jelöltjeire szeptember 1-ig lehetett szavazni, amely olyan jól sikerült, hogy Zsóri Dániel bejutott az elismerés finalistái közé (Lionel Messivel és Juan Fernando Quinteróval karöltve).

A következő állomás a szeptember 23-án a milánói Teatro alla Scala operaházban megrendezett FIFA-gála volt, ahol a fehérvári focistát, Zsóri Dánielt hozták ki a végső győztesnek, azaz első magyarként nyerte meg a Puskás-díjat. Gratulálunk!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek