4 évnél régebbi cikk

Székesfehérvárról érkezik a város idei karácsonyfája
Fehérvár Médiacentrum fotója
Csete Gábor
Székesfehérvárról érkezik a város idei karácsonyfája

Minden évben több felajánlás is érkezik Székesfehérvár karácsonyfájára, idén egy öreghegyi utca ékessége díszíti az ünnepek alatt a Városház teret.

Több mint ötven fenyőfát ajánlottak fel a városi karácsonyfának idén, ám a döntés már megszületett: Öreghegyről érkezik 2019-ben Székesfehérvár karácsonyfája.

"Sok szempontot vettünk figyelembe, az úgynevezett technikai paraméterek, mint a koronaforma, a fa megközelíthetősége és a belvárostól való távolságának megvizsgálása után többen döntötték el, hogy melyik fa legyen idén Székesfehérvár karácsonyfája. Így esett végül egy öreghegyi fenyőre a választás." – mondta el Csete Gábor a Városgondnokság természetvédelmi felelőse.

A kiválasztott ezüstfenyő 40-50 év közötti és 12-13 méter magasságú, felállításkor pedig nagyjából 10-12 méter magas lesz, hogy biztonságos is legyen. A fenyő karácsonyfaként került a felajánlókhoz, a helyére pedig az idei karácsonyfa kerül majd. A fa a tervek szerint november 21-én, csütörtökön délelőtt érkezik meg a Városház térre.

"Gyakran kifogásolják, hogy miért állítjuk fel már ennyire korán a fát. Ám ennek meglehetősen komoly logisztikai okai vannak, hiszen december 1-re, vagyis advent első vasárnapjára készen kell lenni a térrel, és például a faházak egy részét csak a fenyő felállítását követően lehet behozni." – emelte ki Csete Gábor.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek