4 évnél régebbi cikk

A klasszikus kék lesz 2020 hivatalos színe
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pantone
A klasszikus kék lesz 2020 hivatalos színe

2019-ben a Living Coral volt a kiválasztott, a Pantone most bejelentette, mely szín váltja az új évben: 2020 a klasszikus kék éve lesz.

A Pantone 2000 óta adja közre, mely szín lesz az uralkodó a következő esztendőben. Az Egyesült Államokban, New Jersey-ben székelő vállalat nem véletlenül merészel ilyen stílusdiktáló lépést tenni, a Pantone által megalkotott színskála ugyanis megkerülhetetlenné vált, a kereskedelem, az ipar, a művészet is e skálából választja ki a felhasznált színek kódját.

Az 1950-es években alapított Pantone bejelentése igen nagy várakozás közepette születik meg minden év decemberében. A cég által kijelölt Év Színe a következő esztendőben hangsúlyosan szerepel az építészeti, lakberendezési trendekben, de a következő hónapok divatstílusait is erősen meghatározza. A Pantone egy esztendeje a 16-1546-os kóddal jelölt Living Coral fantázianéven futó árnyalatot választotta, így ez a szín volt az idei év meghatározója.

A vállalat most bejelentette a 2020-as esztendő színét, ami egy klasszikusabb vonalat követ. És ezt tessék szó szerint érteni, hiszen jövőre a 19-4052 számú klasszikus kék lesz az uralkodó árnyalat. A vállalat egyébként ezúttal kicsit követni kívánta a divatot, nem pedig diktálni azt, hiszen a kék már idén új erőre kapott a fentebb említett ágazatokban, a divat és főleg a lakberendezés világában reneszánszát éli.

Ahogy Leatrice Eiseman, a Pantone ügyvezető igazgatója fogalmazott: „Megnyugtat, magabiztosságot és kapcsolatot teremt. Míg az idei szín életvidám volt, addig a kék békét és nyugalmat ad az emberi szellem számára. A hatalmas és végtelen esti égboltra emlékeztet, és arra ösztönöz minket, hogy a nyilvánvaló mögé nézzünk”.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek