3 évnél régebbi cikk

Színek, amik segíthetnek a munkában, növelhetik a teljesítményünket
Fehérvár Médiacentrum fotója
pixabay.com/Prashant Sharma
Színek, amik segíthetnek a munkában, növelhetik a teljesítményünket

Kevés inger, fásultság - egy normál januári állapotjelentés is lehetne ez, a mostani helyzetben pedig hatványozottan igaz, hogy nehéz megújulni, a feladatra koncentrálni, hiszen erősen lecsökkentek a lehetőségek a feltöltődésre. A színek azonban segíthetnek!

Szinte mindenkinek van kedvenc színe, amit szeret maga körül látni az otthonában, vagy ruhaválasztáskor előnyben részesít. A színek nemcsak jó, esetenként pedig rossz érzéssel tölthetnek el minket, de a teljesítményünkre is hatással lehetnek.

Erre pedig egy szürkés, tompa téli napon nagy szükségünk is lehet. Főként, hogy a korlátozások miatt sokkal kevesebb olyan inger minket, ami kimozdít minket a mókuskerékből, feltölt és új impulzust ad, úgy a hétköznapokban, mint a munkában.

Így aztán, ha kint még nincs túl sok szín és napsütés, vegyük magunkat körül velük! Íme négy szín, ami segíthet a teljesítményünk fokozásában vagy éppen az idegességünk leküzdésében: 

Energetizáló piros

A piros a tűz és a vér színe - felgyorsítja a szívverés, emeli a pulzust. Egy lassan induló, álmos és szürke napon plusz impulzust adhat, hogy a megfelelő fordulatszámra emeljük a teljesítményünket. 

A piros az energiát és vitalitást szimbolizálja, így olyankor, amikor az önbizalmunk erősítésére és aktivitásra van szükségünk, viseljük bátran vagy válasszuk irodánk, dolgozósarkunk díszítésére.

Kreativitást növelő sárga

Kattogjon az agy, jöjjenek az új ötletek - a nap melegét idéző citromsárga jót tesz a kreativitásnak. A ragyogó sárga a bölcsesség, az eredetiség és a türelem színe. Ha új feladatba kell fognunk, vagy teljesen új megközelítéssel kell nekiállnunk a soron következő projektünknek, akkor válasszuk társnak a sárgát.

Ez a szín nemcsak képes fokozni a szellemi aktivitás, pozitivitást sugároz, de a legerősebb pszichológiai hatással bíró árnyalatnak tartják.

Nyugtató zöld

A zöld szín pozitív hatásait kell talán a legkevésbé bemutatni, nem véletlen, hogy a kórházak egyik uralkodó árnyalata. Nyugalmat és békét sugároz, így pont ellentétes hatással bír, mint a fenti két szín.

Így olyan helyeken és napokon érdemes használni, ahol és amikor rendkívül nagy a nyomás, nagyon sok a feladat és stresszes a környezet már alapból.

Ellazító kék

A kék fékez és közömbösít – lazítóan hat a szervezetre. Ha sokat kell pörögnünk napközben, és ezer inger ér minket irodán kívül, rengeteg ügyfél kérdésre, problémájára kell reflektálnunk, akkor a dolgozósarkunk ideális árnyalata lehet.

 

A kék bölcsesség, a türelem, az igazság és a csendesség színe, kis túlzással lelki nyugtatószer. Nem mellesleg a a tágasság színe is, így használatával a kis terek nagyobbnak tűnnek.

További ajánlatok: www.dekra.hu

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek