4 évnél régebbi cikk

Székesfehérváron újították fel a Gyermekvasút egyedi festésű kocsiját
Fehérvár Médiacentrum fotója
mavcsoport.hu
Székesfehérváron újították fel a Gyermekvasút egyedi festésű kocsiját

Különleges, egyedi festést kapott a Gyermekvasút kocsija, a felújítást Székesfehérváron végezték.

December második felétől szállít majd utasokat Hűvösvölgy és Széchenyihegy között a Gyermekvasút felújított kocsija, ami a napokban készült el Székesfehérváron. A különleges járművet Fehérvártól közúti tréleren szállították a budapesti kisvasút végállomásához, majd a közel 10 tonnás kocsiszekrényt egy 100 tonnás daruval emelték a sínpárra.

A jármű teljes külsejét borító grafika a kisvasutasok életét mutatja be, így szeretne a MÁV kedvet csinálni a rajta utazó gyerekeknek, hogy legyenek tagjai a jövő gyermekvasutas generációjának, és jelentkezzenek a következő tanfolyamok egyikére. 

A Gyermekvasút 2015-ben bekerült a Guinness Rekordok könyvébe is, a tanúsítványa szerint 11,7018 kilométeres hosszával a világon ez a leghosszabb olyan vasútvonal, ahol a forgalmi és kereskedelmi szolgálatot gyermekek látják el – az egyedi színtervű kocsi is a gyermekvasutasok felelősségteljes szolgálatellátását hirdeti - áll a MÁV oldalán.

A felújítás során korszerűsítették a jármű világítását, már led izzók adnak a korábbinál kellemesebb fényt. A fűtési rendszert javították, a jobb hőszigetelés érdekében pedig az oldalablakok nyitása is megváltozott, így hideg időben is komfortosabbá válik az utazás. A különleges kocsi a futópróbák után december második felétől szállít majd utasokat Hűvösvölgy és Széchenyihegy között.

A MÁV Vagon székesfehérvári javítóbázisán az elmúlt három évben több gyermekvasúti jármű megfordult: már öt nagy kilátókocsit és az egyetlen kis kilátókocsit is a fehérvári szakemberek újították fel. A most visszaérkezett járművet egy újabb társa váltja: a 100 tonnás daru a leromlott állapotú vagont átemelte a trélerre és útra kelt a szállítmány a székesfehérvári javítóbázisra.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek