1 hónapnál régebbi cikk

Vonattal utaznál a Balatonhoz? Itt van néhány hasznos tipp!
Fehérvár Médiacentrum fotója
MÁV
Vonattal utaznál a Balatonhoz? Itt van néhány hasznos tipp!

A nyár érkeztével egyre többen választják hétvégente a Balatont. Sokan vonattal utaznak az úticélig, hiszen olcsóbb, és még parkolóhelyet sem kell vadászni. Ugyanakkor a MÁV-START több dologra is felhívja az utasok figyelmét.

Érdemes az automatákat választani a jegyvásárláshoz a Balaton-mentén – erre hívja fel a figyelmet a MÁV. Mint írták, az automatákban a népszerű Balaton 24, az ország- és vármegye-bérletek, valamint napijegyek is megvásárolhatók. Siófokon és Balatonfüreden a felújított automatákon kívül további két új típusú jegykiadóautomata is az utasok rendelkezésére áll.

Fontos információ, hogy azokon az állomásokon, ahol pénztár vagy automata üzemel, csak érvényes menetjeggyel lehet a vonatokra felszállni, a vonaton menetjegy csak pótdíj váltása mellett vásárolható. A hétvégi időszakban a helyjegyet érdemes több nappal az utazás előtt elővételben megvásárolni.

Országszerte 400-nál is több telepített automata áll az utazók rendelkezésére. A Balatonhoz telepített automatákból 2022-ben 447 ezer, 2023-ban 626 ezer jegyet vásároltak, ami 40 százalékos emelkedést jelent egy év alatt.

A MÁV-START közölte azt is, hogy május 13-tól június 21-ig az előszezoni menetrend szerint, sűrűbben indítja a vonatokat a Balatonhoz, ezzel is elősegítve a tó térségének turisztikai fejlődését. Június 22-től, a főszezoni menetrend élesítésétől kezdődően további vonatokat is beállítanak; ekkortól a keleti országrészből is közvetlen járatokkal érhető el a Balaton.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek