1 évnél régebbi cikk

Éjszakára állhat helyre a vasúti közlekedés rendje, a MÁV megtéríti a fehérvári vonalra vett jegyek árát
·Közlekedésvasút·Utolsó frissítés: undefined
Éjszakára állhat helyre a vasúti közlekedés rendje, a MÁV megtéríti a fehérvári vonalra vett jegyek árát
·Közlekedésvasút·Utolsó frissítés: undefined

A péntek esti heves viharban Székesfehérvár és Ódinnyés között megrongálódott felsővezeték helyreállítása várhatóan késő délutánig tart. A vasúttársaság a székesfehérvári, a dél-balatoni és észak-balatoni vonalakon a tegnap esti, éjszakai és ma hajnali időszakban utazóknak visszatéríti a menetjegyek árát.

A Technológiai és Ipari Minisztérium elrendelése alapján visszatéríti a vasúttársaság a tegnapi eseménnyel érintett vonatokra váltott jegyek árát. A jegyeket kezelési költség levonása nélkül, az utas kérésére téríti meg, ha az egy útra vagy menettérti útra szóló menetjegyének érvényessége részben vagy egészben augusztus 19-én 18 óra és 20-án 6 óra közötti időszakra esett, és a menetjegyén feltüntetett viszonylat részben vagy egészben a székesfehérvári (30a vonal), dél-balatoni (30), vagy az észak-balatoni (29) vasútvonalra szól (a Budapest-Kelenföld–Nagykanizsa vagy a Szabadbattyán–Tapolca szakaszokra akár részben érvényes). A visszatérítési igényt legkésőbb augusztus 31-ig lehet benyújtani a vasúti pénztárakban és az ügyfélszolgálatokon.

Péntek este 18 órakor a heves vihar miatt fa dőlt a vasúti pályára Ódinnyés és Székesfehérvár között. A felsővezetéket is leszakította, illetve megrongálta, ezért átmenetileg mindkét vágányon szünetelt a vonatforgalom. A Katasztrófavédelem távolította el a kidőlt nyárfát, ezután tudta megkezdeni a MÁV a helyreállítást az egyik vágány fölött. Hajnali 3 óra után azon a vágányon megindulhatott a vonatforgalom.

A MÁV szakemberei éjszaka és napközben is - esőzés és zivatarok által nehezített körülmények között - folyamatosan dolgoztak, dolgoznak a felsővezeték helyreállításán, amellyel az időjárástól függően várhatóan ma késő délután végeznek. Késő este, éjszaka állhat helyre a mentrend a székesfehérvári és a csatlakozó vonalakon. Mintegy 50-100 méteren szakadt le a vezeték, 10 tartószerkezetet kellett cserélni, javítani. 1,5 kilométeren szabályozni és 3 kilométeren ellenőrizni kell a felsővezeték-rendszert.

Borítókép: Telex.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek