7 hónapnál régebbi cikk

Idén is népszerűek voltak a nyári balatoni vonatok
Fehérvár Médiacentrum fotója
szekesfehervar.hu
Idén is népszerűek voltak a nyári balatoni vonatok

Ismét rekordközeli utasforgalom volt a MÁV-START balatoni járatain. Az előszezontól, azaz május közepétől a főszezon végéig 2,3 millió menetjegyes utazás volt - közölte a MÁV Zrt.

Csak a főszezont figyelembe véve a déli part továbbra is kiemelkedően népszerű, oda 1,3 millió, az északira pedig 580 ezer menetjegyes utazás történt - tudatta a vasúttársaság.

A legtöbben a tanítás előtti utolsó hétvégét használták ki, augusztus 25-26-án 38-40 ezer napi viszonylati jegyvásárlást rögzített a MÁV-START, ezt az augusztus 18-19. és július 14-16. közötti napok eredményei követték. A vasúttársaság kiemelte, hogy ezen felül többek között díjmentesen (például 6 év alattiak, 65 év felettiek), illetve vármegye- és országbérletekkel is igénybe lehet venni a balatoni járataikat, ezen utazások nem szerepelnek a megadott adatokban.

Úgy folytatták, hogy a balatoni helyjegyköteles vonatok átlagos kihasználtsága az előző évi 58-ról 60 százalékra emelkedett. A legsikeresebb helyjegyes járat a Záhonyból Fonyódra közlekedő Aranypart expressz volt, másodosztályon átlagosan 92 százalékos kihasználtságot mértek - tették hozzá. Ezen túl a Szegedet és Kecskemétet Balatonszentgyörggyel összekötő Aranyhíd expresszvonaton is kiemelkedő, 84 százalékos volt az ülőhelyfoglaltság.

Fontos fejlesztésnek nevezték a keleti országrészből közlekedő expresszvonatok esetében, hogy idén már elsőosztályú kocsiban is lehetett utazni a Balatonhoz.

Felhívták a figyelmet arra, hogy szeptember 24-ig kiterjesztett utószezoni menetrend szerint továbbra is sűrű közlekedéssel, átszállás nélküli eljutást biztosít a MÁV-START a Balatonhoz Budapestről és több dunántúli városból.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek