4 évnél régebbi cikk

Különleges karácsonyi fényeket készített idén is a fehérvári Gyarmati Bálint Barna
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pápai Barna
Különleges karácsonyi fényeket készített idén is a fehérvári Gyarmati Bálint Barna

Lélekmelengető képeket hoztunk az egyik fehérvári lakótelepről. Jól látni a távolból is a karácsonyi fényekben tündöklő erkélyt, melynek alkotója, Gyarmati Bálint Barna már ismerős lehet az fmc.hu olvasói számára.

Ha a Széna tér felé járunk, messziről vonzza a tekintetünket egy parádésan kivilágított erkély. Pontosan a téren álló karácsonyfa irányába kell néznünk, és amint felpillantunk, foglyul is ejti tekintetünket az ünnepi fények kavalkádja. A látványos dekorációt Gyarmati Bálint Barna készítette, akit két éve fedeztük fel a fehérvári lakótelepek ünnepi fényeit feltérképező körutunkon.

Már akkor is bekukucskáltunk a kulisszák mögé, volt mit csodálni Bálinték lakásának benti dekorációján is.

Azóta Bálint és édesanyja új lakásba költöztek, így idén még nagyobb volt a kihívás: a legfelső emeleten kellett felszerelni a kültéri dekorációkat is, melyek, ahogy a fotókon is látható, nem csak az erkélyt, hanem több ablak alatti falfelületet díszítenek kívülről is.

A lakás ünnepi fényei ezúttal is több heti aprólékos és kitartó, sőt nem egyszer veszélyes munkával készültek. 

"Ezeknek a felszerelését már nem engedtem anélkül, hogy ki ne kötné magát valahogyan. Mélyen befúrtunk a betonfalba, és ipari karabínerrel biztosítva szerelte fel Bálint a kinti világítást."  - mesélte munkatársainknak Szabó Melinda, Bálint édesanyja, aki egyébként lelkesen támogatja fia szenvedélyét, sőt az első ablakvilágításokat még ő vásárolta jó egy évtizeddel ezelőtt. A család egyébként annak örülne a legjobban, ha sokan kedvet kapnának hasonlóhoz. Akár a közvetlen szomszédok, hogy az épület egységes ünnepi kivilágítást kapjon, akár bárki más a városban, hogy a fehérvári karácsony hangulata még szívmelengetőbb legyen. 

" Az idei dekorációnknak a "full fény" fantázianevet adtuk. - mesélte Bálint. - "Felhasználtunk mindent, amit csak az évek során beszereztünk, és persze mindig jönnek még újdonságok is.

Összesen több mint háromezer ötszáz izzó világít, beltéren 932, kültéren 2498 darab.

Három különböző időzítő működteti az egyes helyiségek világítását. Egyébként bárki másnak is szívesen segítek az ötletelésben is a megvalósításban, ha hasonlóra vágyik!"

 

 

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek