4 évnél régebbi cikk

Ezekre kerestünk rá legtöbbször a neten 2019-ben
Fehérvár Médiacentrum fotója
trends.google.hu
Ezekre kerestünk rá legtöbbször a neten 2019-ben

Önkormányzati választás, Andy Vajna és a Notre-Dame - e három témakörre kerestek rá legtöbbször a magyarok a legnépszerűbb netes keresőben. A Google közreadta az idei év legnépszerűbb kereséseit.

A modern digitalizáció kényelmes helyzetbe hozta a tudásra szomjazókat, a hírek szerelmeseit vagy épp az egyes rendezvények után érdeklődőket, a számtalan netes kereső nagy segítséget jelent az érdeklődőknek. Ráadásként ott a Wikipédia, nem véletlenül szól így a netes mondás: "A Google a barátod, a Wiki a barátnőd".

A legnépszerűbb kereső vitán felül a Google, amely év végéhez közeledve rendszeresen közreadja a legnépszerűbb keresési kulcsszavait, természetesen az adott országra vetítve. 2019-ben a Google közlése alapján az alábbiak voltak a legtöbbet keresett kifejezések:

  1. Önkormányzati választás
  2. Andy Vajna
  3. Notre-Dame
  4. Love Island
  5. Cameron Boyce
  6. Exathlon
  7. Black Friday
  8. Csernobil (sorozat)
  9. Berlini fal leomlása
  10. Európai parlamenti választás

A lista tartogat érdekességeket, az önkormányzati választás az ország egyik legfontosabb eseménye volt 2019-ben, így nem meglepő az első helye. Andy Wajna januári halála után sokan kerestek rá az egykori producer életére, míg a Notre-Dame Székesegyházat pusztító tűzvész hírére az egész világon felkapták a fejüket. Bevallom, a kétes megítélésű bevásárlónap, a Black Friday esetében előkelőbb helyezést vártam, míg a berlini fal leomlás és a nagy sikerű Csernobil című sorozat a múlt történései iránti vágy legfelkapottabb elemei voltak idén.

A Google tematikai sorrendeket is felállított. Érdekesség, hogy a sport témájú kereséseknél az első tízbe nyolc labdarúgó esemény jutott be, mégsem ezek közül került ki a győztes, a legtöbben a jelenleg is zajló női kézilabda-világbajnokságra kerestek rá. A dobogóra még a magyar válogatott két meccse fért fel, a Puskás Ferenc Stadiont felavató Uruguay elleni találkozó és a Szlovákia elleni Eb-selejtező. A másik, nem labdarúgáshoz kötődő keresés az első tízben a magyar kerékpáros körverseny, a Tour de Hongrie volt.

A sorozatoknál értelemszerűen a Csernobil végzett az élen két haza széria, a Drága Örökösök és a Mintaapák előtt. A mozifilmeknél a Joker címét pötyögték be legtöbbször a Google keresőjébe, a dobogóra felfért még a Miután és a Marvel Kapitány. A könyvek között a Trónok Harca, a telefon típusok között pedig az iPhone 11 szerepelt a leggyakrabban az érdeklődés középpontjában.

Érdekesség, hogy a hazai fesztiválok közül a Sziget csak a harmadik lett, a Strand Fesztiválra és a Volt Fesztiválra is többször kerestek rá a magyar netezők. Ami a gasztronómiát illeti, a receptek közül még mindig a csirkemellből elkészíthető ételeket keresik a legtöbben, a dobogóra még felfért a medvehagyma és tiramisu, megelőzve a karaj-tarja-fasírt triót. Az elfogyasztott ételek okozta súlyt persze le is kell adni, a diéták közül az Űrhajós diéta lett az első, mögötte végzett a Regenor és a Keto diéta.

A teljes listákat a további helyezettekkel ide kattintva tudjátok elolvasni. Ugyanitt egy kattintással valamennyi ország népszerű keresései is elérhetők.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek