4 évnél régebbi cikk

Citromfenyő vagy nordmann? Széles a választék a székesfehérvári karácsonyfapiacon
Citromfenyő vagy nordmann? Széles a választék a székesfehérvári karácsonyfapiacon

Luc, ezüst, nordmann és citromfenyő is díszítheti szobánkat karácsonykor. A tökéletes karácsonyfa kiválasztásában több szempontot is figyelembe kell vennünk, amelyben az árusok segítségünkre lehetnek. Tőlük azt is megtudtuk, mely fenyők számítanak a legkelendőbbnek idén.

Bár egyre többen választanak időtálló műfenyőt, ha karácsonyfáról van szó, azért az igazi, illatos fa továbbra is nagy kedvenc. A kínálat pedig egészen széles, nemcsak Székesfehérvár több pontján találkozhatunk fenyőrárusokkal, de rengeteg fajtájú fa közül választhatunk.

"Ismét virágkorát éli a hagyományos lucfenyő. Visszajött a divatba nagyon kevés található belőle. Egy időben nagyon sokat termesztettek belőle, lement nagyon az ára, majd visszajött, divatba is jött. Ennek a legmagasabb a gyanta tartalma, emiatt is nagyon szeretik, közkedvelt fa ma is." - meséli Gál János, őstermelő, aki az Iparcikk Piacon kínálja a fákat.

Mindezek mellett a például a ritkaságnak számító citromfenyő is szerepel az árusok kínálatában, ám nem ez, hanem a hagyományosnak mondható lucfenyő a legdrágább a piacon idén, méterenként akár háromezret is elkérhetnek az árusok.. Ezzel szemben az ezüstfenyő ára öt-hatezer, míg a nordmann ára nyolcezer forint körül alakul.

Idén a hagyományosnak mondható lucfenyőért, méterenként háromezer forintot is elkérhetnek az árusok. Ezzel szemben az ezüstfenyő ára öt-hatezer, míg a nordmann nyolcezer forint körül alakul.

Borítókép: Zsiday Ádám
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek