4 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Újévi Sportnap, Arató Pótszilveszter, Ketioz és Mikee Mykanic és Tőrbe ejtve
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérvári programok a hétvégére: Újévi Sportnap, Arató Pótszilveszter, Ketioz és Mikee Mykanic és Tőrbe ejtve

Ha arra számítotok, hogy a karácsonyi és a szilveszteri őrület után fellélegezhettek, akkor nagyobbat nem is tévedhettek, ugyanis a hétvégén sem lesz megállás Székesfehérváron. Rögtön két buliban, a Juventus Mix húsz éves évfordulóján és az Arató Diszkóban is bepótolhatjátok a december 31-én este kiesett perceket. Levezetésként szurkolhattok az Alba Fehérvár KC-nak, netalántán megleshetitek a moziban a Tőrbe ejtve című bűnügyi vígjátékot.

Koncert: Ketioz és Mikee Mykanic
Mikor?: Január 3., péntek 20:00
Hol?: Petőfi Kultúrtanszék

Fogalmatok sincs, hogy ki az a Ketioz és Mikee Mykanic? Hát megmondom őszintén, nekem sem volt, ám kicsit kutakodva az internet bugyraiban kiderült, hogy igencsak tehetséges rapperekről van szó. Kocziha Mihány (Mikee Mykanic) Békéscsabán kóstolt bele a hip-hop világába, majd miután összerakott néhány ütős tracket, 2008-ban kiadta első korongját, a Szájborgot. Ezt még kettő lemez követte, majd 2019-ben megjelent az Ujjal Bumm, amelyet a szintén underground vonalon mozgó Ketiozzal rakott össze. Hogy teljes legyen a kép, egy magyarországi turnéval is népszerűsítik az albumot, amelynek következő állomása a fehérvári Petőfi Kultúrtanszéken lesz.

Sport: Újévi Sportnap
Mikor?: Január 4., szombat 8:30
Hol?: Fehérvár számos pontján

Sokan megfogadják, hogy az új esztendőben a korábbinál többet fognak sportolni. Na, nekik kitűnő lehetőségeket nyújt az első Újévi Sportnap, amelyet a Prímafitt Tornastúdió szervez meg, és Székesfehérvár tizenkét sportlétesítményben várják a mozogni vágyókat, így mindenki megtalálhatja a számára leginkább megfelelő mozgásformát: van ahol jóga, női torna, vízitorna, köredzés, csoportos erőnléti edzés, és még ezer más mozgás vár rátok. Bejelentkezni a választott létesítményre kattintva a felugró órarendben tudsz, ahol láthatjátok a különböző óratípusokat, és azok leírásait. A létszám véges, ezért érdemes időben helyet foglalni. Hajrá, hajrá!

 

Kézilabda: Alba Fehérvár KC-FTC Rail Cargo Hungária
Mikor?: Január 4., szombat 17:00
Hol?: Köfém Sportpálya

Fiatal koromban egyáltalán nem értettem mit esznek az emberek a kézilabdán. Aztán egy sor váratlan eseménynek köszönhetően úgy alakult, hogy megleshettem az akkor még Cornexi egyik felnőtt meccsét, és hát mondanom sem kell, azonnal megtetszett a sport, és onnantól kezdve rendszeres látogatója lettem a Köfémnek, amely a hétvégén ismételten megtelik szurkolókkal, ugyanis 2020-ban sincs megállás a K&H női kézilabda ligában: ezúttal a FTC Rail Cargo Hungária vendégeskedik a Verseci úton, ahol az Alba Fehérvár KC vendégeként próbálnak valami értékelhetőt letenni az asztalra. Persze ehhez a fehérvári lányoknak is lesz egy-két szavuk.

Buli: Arató Pótszilveszter
Mikor?: Január 4., szombat 21:00
Hol?: Petőfi Kultúrtanszék

Ha nem lett volna elég a szilveszteri buli, vagy esetleg egyéb elfoglaltságok, netalántán betegség miatt lemaradtatok róla, akkor szombaton Arató Lászlóval bepótolhatjátok az év utolsó parádéját. Az Arató Diszkó méltán híres fiatalok és idősek körében egyaránt, a retró zene szerelmesei pedig oda meg vissza lesznek a főként '70-es, '80-as és '90-es évek slágereit pörgető lemezlovastól. Egy hamisítatlan pótszilveszter a javából, amelyet egyszerűen vétek lenne kihagyni.

Buli: Juventus Mix
Mikor?: Január 4., szombat 
Hol?: Albabar

Kicsit jobban elmélázva, sosem értettem én ezt a pótszilveszter dolgot. Mármint ki az, aki lemarad a szilveszterről? Jó persze előfordul, hogy valaki pont akkor dolgozik vagy éppen betegeskedik, de napokkal utána meg már hova bulizzon? Na, mindegy, a lényeg, ha mindenképpen egy fergeteges partyval szeretnétek bepótolni a december 31-ét, és nem lenne elég Arató László pótszilvesztere, akkor Fehérvár legendás diszkójában, az Albabarban is megtalálhatjátok számításaitokat, ahol felelevenítik a húsz éves Juventus Mix kedvenc magyar és külföldi slágereit.

Mozi: Tőrbe ejtve
Mikor?: Január 2-től
Hol?: Cinema City Alba

Rögtön az év elejét egy olyan bűnügyi filmmel nyitjuk meg, amelyre nagy eséllyel csettintenek egyöntetűen mind a kritikusok, mind pedig az mozinézők. Hogy miért is? A híres novellista, Harlan Thombrey (Christopher Plummer) nyolcvanötödik szülinapja alkalmából meginvitálja családját magához, hogy szerettei körében ünnepelje meg ezt a szép számot. Igen ám, de reggel holtan találják az írót, a helyszínen pedig mindenki meglepetésére megjelenik egy nyomozó, Benoit Blanc (Daniel Craig), aki rögtön a kezébe veszi az irányítást. A Tőrbe ejtvét bűnügyi vígjátékként definiálták, így a nyomasztó hangulaton túl számos vidám percet is okoz majd, a többi kritikánkból kiderül.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek