4 évnél régebbi cikk

Ezt ne hagyd ki: évnyitó ökotúra lesz a páratlan szépségű Sóstón
Ezt ne hagyd ki: évnyitó ökotúra lesz a páratlan szépségű Sóstón

A téli köntösbe burkolózó Sóstó elragadó szépségű, mintha egy mesebeli világba csöppenne az ember.

Fedezzük fel együtt a téli Sóstót! mottóval indul az év első ökotúrája január 18-án, szombaton 10.00 órakor a természetvédelmi terület Látogatóközpontjától.

A város egyik legszebb pontját pedig minden évszakban kihagyhatatlan végigsétálni, hiszen újabb és újabb arcát tárja fel a látogató előtt. Ha pedig egy kis szerencsénk van és az időjárás is úgy akarja, akkor a páratlan szépségű táj mellett beleshetünk a Sóstó élővilágának titkaiba is, és a lentihez hasonló apró és kevésbé apró meglepetésekre bukkanhatunk:

Tavaly november óta havonta kétszer rendeznek vezetett ökotúrát a Sóstó Természetvédelmi Területen, hogy minél többekkel megismertessék Székesfehérvár különleges természeti kincseit. A programsorozat a 2020-as esztendőben is folytatódik, első alkalommal szombaton délelőtt várják a természet szerelmeseit.

A program 10.00 órakor indul a Sóstó Látogatóközponttól, felnőtteknek 1.500 forint a belépő, de van családi jegy, a diákok, a nyugdíjasok, a fogyatékkal élők és kísérőik féláras kedvezményt kapnak, 8 éves kor alatt pedig jelképesen 100 forintot kell fizetni. Kényelmes, meleg ruha, bakancs viselése és távcső használata ajánlott a programon. A szervezők kérik, hogy a résztvevők legkésőbb tíz perccel az indulás előtt érkezzenek meg.

Érdemes előre regisztrálni a sosto@szekesfehervar.hu email címen, vagy a Látogatóközpont +36 22/202-373-as telefonszámán. Parkolni a Szárcsa Csárda mögötti parkolóban, vagy a Mol Aréna Sóstó parkolóiban lehet.

Borítókép: Pál Loránd
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek