4 évnél régebbi cikk

Írd újra a fehérvári történelmet! - novellapályázatot hirdettek a Fekete Sas Szállóról
Fehérvár Médiacentrum fotója
pixabay.com
Írd újra a fehérvári történelmet! - novellapályázatot hirdettek a Fekete Sas Szállóról

Milyen jelenetek játszódhattak le az egykori Fekete Sas Szálló kávázójában, éttermében, szobáiban? Engedd szabadon a képzeleted, és írd meg Te!

Megtörtént események alapján - ha ezt látom kiírva egy film elején, mindig egy fokkal jobban izgat az elém táruló cselekmény. Ezért (is) hangzik érdekesen az a székesfehérvári novellapályázat, melyet a napokban hirdettek meg.

A Fekete Sas Társaság és a Vörösmarty Társaság által kiírt pályázatra olyan történeteket várnak az irodalmi pályázatra, melyek az egykori Fekete Sas Szállóban játszódnak, és valós eseményeken alapulnak. A jelenetek helyszíne lehet a kávézó, az étterem, a szálloda egyes szobái is.

A székesfehérvári Fekete Sas szálló, kávéház és étterem a 19. század végén a helyi társasági élet központja volt. A szálló vendégei a magyar és osztrák városokból érkeztek, és főként kereskedők és a városra kíváncsi utazók voltak, de találunk köztük egyházi személyiséget éppúgy, mint ügyvédet, orvost, színésznőt és politikust is. Ahol ennyi ember megfordult, ott nemegyszer váratlan esemény, sőt botrány is történt, egyik-másik szinte regénybe kívánkozik.

A pályázatra elsősorban kezdő alkotók írásait várják, a jelentkezési határidő március 1-je, az eredményhirdetés április végén lesz.

A pályázaton bárki, profi és nem hivatásos alkotók is indulhatnak, kivéve a kiíró társaságok vezetőségét és a bírálóbizottság tagjait. Kizárólag új, magyar nyelvű, saját szellemi tulajdonú, egészében és részleteiben is publikálatlan mű adható be. Műfaji megkötés és részvételi korhatár nincs. A novella maximális hossza 20.000 karakter lehet leütésekkel együtt.

Egy személy csak egy alkotást nyújthat be kizárólag elektronikus formában a feketesas@gmx.net címre 2020. március 1-jéig. Az eredményhirdetés április 30-án lesz, ahol a három legjobbnak talált pályamű alkotóit díjazzák.

A részletes pályázati felhívás innen tölthető le.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek