Képzőművészet és irodalom találkozott egy kivételes barátság jegyében
Fehérvár Médiacentrum fotója
Preszter Elemér
Képzőművészet és irodalom találkozott egy kivételes barátság jegyében

Egy különleges barátság tiszteletére rendeztek művészeti programot a Vörösmarty Társaság szervezésében. Bobory Zoltán író, költő szerzői délelőttjére és Benkő Cs. Gyula festőművész új kiállításának megnyitórája került sor az eseményen.

A képzőművészet és az irodalom találkozott egy kivételes barátság jegyében a Vörösmarty Társaság Kossuth utcai termében. A kettős esemény egyik szereplője Bobory Zoltán, akit születésnapja alkalmából is köszöntöttek, illetve barátja, Benkő Cs. Gyula is szerepet kapott, akinek a Még él az öreg fa című kiállítását nyitották meg.

“A Don-kanyarban együtt voltunk kint 1991-ben egy zarándokúton, ott ismertem meg, azóta tart a barátságunk. Ez nem egy szokványos baráti kapcsolat, hanem kicsit összeköt minket a festészet és a líra, a költészet. Ez a negyedik olyan közös kiállításunk, amit én nyitottam meg” - mondta el Bobory Zoltán, a Vörösmarty Társaság elnöke.

Benkő Cs. Gyula az utolsó, aki a római iskolának a követője, ezért is különlegesek a képei, ilyen stílusú alkotásokat ritkán lehet látni magyarországi kiállításokon. A festőművész elmondta, hét évvel ezelőtt rendezték meg az esemény első felvonását, akkor ő volt 77 éves, most Bobory Zoltán töltötte be ezt a szép kort.

A kiállításon az első A képzőművészet és az irodalom találkozása egy barátság jegyében című program óta készült alkotásokat tekinthetik meg az érdeklődők. Benkő Cs. Gyula tárlata december 6-áig látogatható.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek