4 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: balettszínházas táncbörze, MOL Fehérvár FC-Budapest Honvéd FC, Curtis és Bëlga
Fehérvár Médiacentrum fotója
belga
Fehérvári programok a hétvégére: balettszínházas táncbörze, MOL Fehérvár FC-Budapest Honvéd FC, Curtis és Bëlga

Lassan vége a januárnak, de már annyi minden történt, mintha legalább három hónapot ledaráltunk volna a 2020-as esztendődből. Többek között ez annak is köszönhető, hogy egymást érték az érdekes és látványos fehérvári programok, amelyekből a hétvégén sem lesz hiány: megmozgathatjátok fáradt végtagjaitokat a balettszínházas nyílt napon és táncbörzén, bulizhattok Curtis és a Bëlga slágereire, netalántán beülhettek a moziba, hogy meglessétek az év legjobb filmje egyik Oscar-várományosát, a háborús 1917-et.

Tánc: A tánc vonzásában
Mikor?: Január 25., szombat 10:00
Hol?: Fejér Megyei Művelődési központ

A sport és művészet határán mozgó műfaj, a tánc kulisszatitkaival folytatódik a Motívum Kulturális Egyesület Backstage című ingyenes programsorozata január 25-én, szombaton 10 órától a Művészetek Házában. Balett, rock'n'roll, swing, hip-hop, társastánc, néptánc és egyéb táncos mozgásformák bemutatója szerepel a nap kínálatában, és ezeket ki is próbálhatják az érdeklődők a városban működő művészeti csoportok segítségével. A rendezvény nyitányaként a Székesfehérvári Balett Színház művészei nyílt próbát tartanak azok számára, akik szeretnének betekintést nyerni a kulisszák mögé. A délben kezdődő táncbörzén fehérvári művészeti csoportok mutatkoznak be, és azt is elárulják, hogy a tánc miként segíthet az összetartozás megerősítésében. További infókat ide kattintva találhattok.

Labdarúgás: MOL Fehérvár FC-Budapest Honvéd FC
Mikor?: Január 25., szombat 17:00
Hol?: MOL Aréna Sóstó

Január 25-én kezdetét veszi a 2020-as esztendő tétmérkőzések tekintetében is. A MOL Fehérvár FC első ellenfele az OTP Bank Ligában az a Budapest Honvéd FC gárdája lesz, amely csapattal számos parázs csatát vívtak már az elmúlt években a fehérváriak. A MOL Fehérvár FC jelenleg a második helyről várja a tavaszi szezont, ám ez nem volt mindig így, ugyanis a bajnokság kezdetekor jó pár pontos előnyre szert téve magabiztosan vezették a bajnokságot. Aztán a sorozatos ponthullajtásoknak köszönhetően a vezetőség megköszönte Marko Nikolić munkáját, helyét pedig az a Joan Carrillo vette át, aki ismerős lehet a fehérváriaknak, ugyanis a csapat 2014/2015-ös szezonban a spanyol edző vezetésével gyűjtötte be bajnoki aranyat. Reméljük második regnálása is hasonló sikereket tartogat.

Koncert: Bëlga
Mikor?: Január 25., szombat 21:00
Hol?: Fezen Klub

A kicsit fura (legalábbis szokatlanul leírt) nevű csapat 1998-ban még szokatlanabb zenével robbant be a magyar zenei életbe, amely olyannyira bejött a népeknek, hogy mind a mai napig kívülről fújják az olyan elvetemült nóták szövegeit, mint például a Kavboj, a Hazakísérlek, vagy a Zsolti a béka. A Még5milliárd, Bauxit, Tokyo, DJ Titusz és DJ Marvin alkotta brigád az elmúlt években számos emlékezetes dallal örvendeztette meg rajongóit, élő koncertjeik pedig olyan zúzósra sikeredtek, hogy mindenki az ő dallamaikra akarta kiengedni a fáradt gőzt. Hogy újdonsággal is készüljük a Bëlga, 2019. január 20-án jelent meg Huszonëgy című EP-jük, amelyben az együttes alakulásának huszonegyedik évfordulója alkalmából mondanak köszönetet. Szóval lesz miből válogatni a szombati kultúrtanszékes bulira.

Koncert: Curtis
Mikor?: Január 15., szombat 22:30
Hol?: Albabar

Curtis nevét akkor ismerhette meg az ország, amikor a televízióban bemutattak egy újpesti focistát, aki szabadidejében rapperként ontotta magából a számokat. És hát nem is csinálta rosszul, ugyanis már akkor több milliós nézettséget tudhatott maga mögött az egyik legnépszerűbb videómegosztó portálon. Tehetségére az ország egyik fenegyereke, Majka is felfigyelt, majd rögtön ki is adták első közös számukat, a Bomba vagy Babyt, amely elsöprő siker lett. Ezután szinte egyértelmű volt számukra a közös munka, amely hatalmas magasságokba repítette őket. A tavaly kirobbant balhé (és elválás) után úgy néz ki, hogy ismételten egy húron pendülnek, ám nem szabad elfelejteni: külön-külön is hatalmas őrületet képesek gerjeszteni. Ezt szombaton meg is tapasztalhatjátok, ugyanis Curtis az Albabarba látogat, és szinte biztos, hogy olyan bulit tesz le az asztalra, amely sokáig emlékezetes marad.

Gyerek: Kisvakond szülinapja
Mikor?: Január 26., vasárnap 9:30, 11:00
Hol?: Petőfi Kultúrtanszék

Most őszintén: a program olvasása után, ki ne akarna részt venni sokak kedvenc rajzfilmhősének, a Kisvakondnak a születésnapi zsúrján? Ugye, hogy ugye. És még nem is mondtam a részleteket: mondjuk kicsit félrevezető a cím - még úgy is az eseménynek a hatalmas zúzdáiról híres Petőfi Kultúrtanszék ad otthont -, ugyanis Kisvakond szülinapja egy igencsak látványos bábelőadás lesz, ahol színre lép Nyuszi és Béka is! A rendhagyó őrületet egy-nyolc éves korig ajánlják, ám mérget vehettek arra, hogy én bizony megünneplem kedvenc gyerekkori karakterem legszebb napját. Ja, az előadás után a Móra Kiadó könyvvásárt is tart, ahol tovább kutathattok vakondos ereklyék után.

Mozi: 1917
Mikor?: Január 23-tól
Hol?: Cinema City Alba

Az emberek általában szeretik a háborús filmeket. Persze a cél nélküli durrogtatás még nem garancia az egyöntetű sikerre, de ha a történelem által produkált eseményeken túl épkézláb sztorit és karaktereket is sikerül beleépíteni a drámai környezetbe, akkor szinte biztos, hogy emlékezetes alkotás kerül ki a filmgyárból. Az elmúlt években olyan világháborús mozikat hoztak tető alá, mint a Ryan közlegény megmentése, a Harag, vagy A fegyvertelen katona, így igazán el voltunk eresztve színvonalas filmekkel. Ezt a listát erősítheti az 1917 is, amely a Golden Globe-díjátadón már megkapta a legjobb drámának járó elismerést, így az Oscar-díj egyik fő várományosa. A történet két katona útját követi végig a fronton. A többi kritikánkból kiderül.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek