4 évnél régebbi cikk

Tovább nőtt Fejér megyében az influenzás megbetegedések száma
Tovább nőtt Fejér megyében az influenzás megbetegedések száma

A múlt héten már Fejérben is elindult az influenzajárvány, azóta tovább nőtt a betegek száma.

Néhány héttel ezelőtt még nagyon alacsony volt az influenza-aktivitás, most már azonban egyre többen tapasztalják a magas lázat és köhögést, egyre többen betegek Fejér megyében.

"Országosan is elmondható, hogy elindult az influenzajárvány. Ezen a héten Fejér megyében is egyre többen betegedtek meg, az elmúlt hét adatai alapján a fiatal felnőttek és a gyerekek tették ki az orvoshoz fordulók többségét - körülbelül kétharmadát. Fontos, hogy aki beteg, maradjon otthon, kövesse az orvosa tanácsait. A szövődmények miatt is fontos, hogy a beteg pihenjen, illetve ne fertőzze tovább az embertársait" - tájékoztatott Krisztián Erika megyei tisztifőorvos, a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának vezetője.

Az első két hétben lényegesen kevesebb beteg fordult orvoshoz ezúttal, de ez a tendencia most megdőlni látszik. Farkas Zoltán háziorvos a járvány megelőzésének lehetséges módjaira hívja fel a figyelmet: "A legfontosabb a közvetlen kontaktus kerülése, zsúfolt helyek, rendezvények, illetve akkor is kerülendők a bevásárló központok, ha valaki lázas, mert az immunrendszere gyengébb, küzd egy vírussal. Nem feltétlen az influenzával, de fokozottan érzékenyebb arra, hogy az influenzát is elkapja. Maradjunk pár napot otthon, az influenza gyógyszer nélkül is jól gyógyul - lázcsillapítás, tüneti szerek és folyadékbevitel mellett -, de ha két három nap után szövődmény alakul ki, akkor keressék fel háziorvosukat" - egészítette ki Farkas Zoltán háziorvos.

Az influenza-szezonban kiemelten fontos mindenki számára a higiénia, a gyakori kézmosás a lakásban, a munkahelyen egyaránt - célszerű fertőtleníteni a kilincseket, a villanykapcsolókat is.

Borítókép: pixabay.com
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek