4 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: II. Velencei Esküvőkorzó, jégdiszkó, Desperado és Ragadozó madarak
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Desperado
Fehérvári programok a hétvégére: II. Velencei Esküvőkorzó, jégdiszkó, Desperado és Ragadozó madarak
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined

Úgy néz ki, februárban beindulnak az események, ugyanis rögtön a hónap első hétvégéjére annyi izgalmas, Fehérvár és környéki programot szerveztek, hogy egyszerűen nem győztem válogatni. Többek között kilátogathattok a II. Velencei Esküvőkorzóra, megtervezhetitek utazásaitokat a 8. Fehérvári Utazási Kiállításon, bulizhattok a Desperado vagy a Paddy and the Rats koncertjein, netalántán megleshetitek Harley Quinn újabb moziját, a Ragadozó madarakat.

Esküvő: II. Velencei Esküvőkorzó
Mikor?: Február 8., szombat 12:00
Hol?: Velence Korzó

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel a hétvégén ismételten lebonyolítják a Velencei Esküvőkorzót, amely immár második alkalommal vezeti be a párokat a házasság rejtelmeibe. A program a tavalyihoz képest picit előbb, délben nyitja meg a kapuit, és hogy mindenkit átjárjon a lagzik hangulata, Horváth Elemér „Emi” és Horváth Péter mini koncerttel örvendezteti meg a kilátogatókat. 

A délután folyamán Kovács Kata ceremóniamester és szertartásvezető veszi át a stafétát, aki az összetartozás szimbólumairól tart előadást. Utána a házasság előtt álló szerelmesek megleshetik az újabb esküvőiruha-trendeket, megismerhetik milyen a tökéletes nyitótánc, és még egy esküvői tortát is megkóstolhatnak. Három órától pedig Varga Balázs lesz a vendég, aki azon túl, hogy színészként és ceremóniamesterként is tevékenykedik, feleségével az augusztusi esküvőjük titkaiba is beavatják a közönséget. 

A program egyik érdekessége a II. Magyar Menyasszonyképző lesz, ahol esküvői szolgáltatók mesélnek az esküvő szervezésének nehézségeiről, illetve tanácsokkal látják el a jegyeseket. Persze nincs esküvő zene nélkül, így a legérzelmesebb dalokat Csézy előadásban hallhatják az érdeklődők.

Természetesen nyereményjátékok is várják az érdeklődőket, a fődíj pedig nem lesz más, mint egy görögországi nászút hét napos szállásfelajánlással, így a párok a nap végére akár nulláról felépíthetik életük legszebb napját.

 

Buli: Ice Disco 2.0
Mikor?: Február 7., péntek 19:00
Hol?: Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok

Bár már vége a karácsonyi őrületnek, ettől függetlenül a korizós szezon általában március végéig ki szokott tolódni, így a Zichy ligetben és a Fehérvár AV19 otthonában is bőven van még idő, hogy megdolgoztassátok a csúszókákat. Hogy kicsit megbolondítsák az amúgy sem unalmas közkorit, a Never Say Never csapata pénteken igazi jégdiszkót varázsol az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokba, ahol a szokásos jégkarcolás mellett olyan DJ-k fokozzák a hangulatot, mint az örökmozgó Yamina, TomWall és Wizty, így olyan élményben lehet részetek, amelyet egy hamar nem felejtetek el. Irány a jég, és persze ne felejtsétek otthon a korcsolyákat!

Utazás: 8. Fehérvári Utazás Kiállítás
Mikor?: Február 8-9., szombat-vasárnap 10:00
Hol?: Hiemer-ház

Nyolcadik alkalommal szervezik meg a nagy sikerű Székesfehérvári Utazás Kiállítást február 8-9-ig a Hiemer-házban. A korábbi évekhez hasonlóan a résztvevő kiállítók 2020-ban is érdekes turista célpontokkal, utazási és kirándulási ötletekkel, alkalmi akciókkal és izgalmas programokkal várják a látogatókat.  A kiállítók mindkét nap 10 és 17 óra között várják az utazás és aktív kikapcsolódás iránt érdeklődőket.

Az eseményen a fehérvári kiállítók mellett az ország több pontjáról is érkeznek turisztikai szervezetek, városok, szálláshelyek, akik kifejezetten erre az alkalomra készített, szezon előtti, exkluzív ajánlatokkal készülnek.

Idén bemutatkozik többek között Sümeg, Szeged, Zalaegerszeg, Balatonfenyves, Zamárdi és Szolnok mellett természetesen Székesfehérvár, illetve a helyi utazási irodák is: úgy, mint az Autóclub Travel, az ABC Travel, a Grosz Utazás és a TOP Travel, akik különleges utakkal és ajánlatokkal érkeznek. Ezeken kívül jelen lesz a Katonai Emlékpark (Pákozd), Károlyi Kastély (Fehérvárcsurgó), Lamberg Kastély (Mór), Szent István Király Múzeum (Székesfehérvár).

Koncert: Paddy and the Rats
Mikor?: Február 8., szombat 20:00
Hol?: Petőfi Kultúrtanszék

A Paddy and the Rats egy miskolci ír punk rock kocsmazenét játszó zenekar, bár az együttes tagjainak neve hallatán ezt egyáltalán nem mondanátok meg: az alapító/névadó, Paddy O'Reilly 2008-ban kezdett zenélni Vince Murphyvel és Joey MacOnkayjel, később csatlakozott hozzájuk Sam McKenzie, Seamus Connelly és Sonny Sullivan (2012-ben Bernie Bellamy vette át a helyét), azóta pedig megállíthatatlanul hasítanak az éjszakában.

A Paddy and the Rats zenéjében az ír és a kelta népzene motívumait ötvözi a punk rockkal, bár néhol megjelennek orosz, cigány és polka elemek is. Első albumuk, a Rats on Board 2010-ben jelent meg, ami nem csak Magyarországon, de külföldön is óriási sikert aratott. 2017-ben dobták piacra eddigi utolsó korongjukat, ám az elmúlt évek tendenciáit figyelve idén biztosan újabb dalokkal lepik meg a rajongóikat.

Koncert: Desperado
Mikor?: Február 8., szombat 22:00
Hol?:Fezen Klub

A hétvégén újabb legendás, magyar zenekar, a Desperado veszi be Székesfehérvárt és tölti meg klasszikus nótáival a Fezen Klub tánctermét, hogy fiatalok és idősek egyaránt táncra perdüljenek megunhatatlan, unalomig pörgetett számaik hallatán. A Desperado ötlete 1998-ban a Tornádó és a President egy-egy tagjának, Bodnár Zsolt és Zoy! fejéből pattant ki. Az együttes nevét kedvenc filmjük, a Desperado után kapta, de ebben Zoy! hasonlósága Antonio Banderashoz is közrejátszott. Később csatlakozott hozzájuk Meli, aki a együttes énekesnője lett. A többit úgyis tudjátok.

Mozi: Ragadozó madarak
Mikor?: Február 6-tól
Hol?: Cinema City Alba

Ha csak egy valamit kéne kiemelnem a DC Comics elmúlt évekbeli univerzumépítéséből, akkor az a Suicide Squad - Öngyilkos osztag lenne, azon belül Harley Quinn karaktere, akit a csodálatos Margot Robbie hátborzongatóan zseniális játékkal keltett életre. Mondjuk ennek ellenére Az öngyilkos osztag mind a kasszáknál, mind pedig a rajongóknál leszerepelt, és a DC az univerzumépítést is úgy ahogy van kukázta, mondván minden jövőbeli filmjükre különálló alkotásként kell tekinteni. Persze azért gyorsan átmentették a hatalmas blama egyik legjobban sikerült karakterét, Harley Quinnt egy másik moziba, a Ragadozó madarakba, ahol csajspanjaival összefogva kell legyűrniük a gothami alvilág fejét, Fekete Maszkot (Ewan McGregor). Többi kritikánkból kiderül.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek