4 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Velencei karnevál, farsangi felvonulás, The Biebers és A vadon hívó szava
Fehérvár Médiacentrum fotója
Velencei karnevál
Fehérvári programok a hétvégére: Velencei karnevál, farsangi felvonulás, The Biebers és A vadon hívó szava

Bár az időjárás még nem az igazi, lassan, de biztosan beköszönt a tavasz. Ennek megfelelően a hétvégén számos télűző fehérvári (és környéki) program közül válogathattok: fedezzétek fel a karnevált a Velence Korzón, mutassátok meg jelmezeteket a Fehérvári Farsangfarki Felvonuláson, vagy bulizzatok egy nagyot Krúbi, illetve a The Biebers slágereire.

Karnevál: Velencei karnevál
Mikor?: Február 21-22., péntek-szombat 16:00
Hol?: Velence Korzó

Velencei Karnevál olyan mulatság lesz, ahol zenészek, mutatványosok, zászlódobálók, alakoskodók, maskarások, bábosok, tűzzsonglőrök, táncosok mellett maguk a vendégek is az előadás szereplőivé válhatnak. A szervezők megtartják a korábbi évek bevált és népszerű gyakorlatait, ugyanakkor a visszatérő elemek látványosabb formában szórakoztatják a farsangozókat. Pénteken a gyermekeké lesz a főszerep: számukra jelmezversenyt hirdetnek, a kézműves foglalkozásokon népi hangszereket, csúzli-csörgőt, brekegőt, diócsörgőt is készíthetnek. Szombaton pedig már mindenki előtt nyitva állnak a Velence Korzó külső és belső terei, ahol látványos programok, foglalkozások és az elmaradhatatlan farsangi ínyencségek, forró italok, borok és teák várják a részvevőket a Velencei-tó partján.

Koncert: The Biebers
Mikor?: Február 21., péntek 20:00
Hol?: Petőfi Kultúrtanszék

A Megasztár harmadik szériája által kitermelt Puskás Peti által vezetett The Biebers országos télűző turnéra adta a fejét, amelynek következő állomása a fehérvári Petőfi Kultúrtanszék lesz. Az X-Faktor mentoraként is tevékenykedő Puskás nemrég tért vissza nyaralásáról teleléséről (a szintén X-Faktor-zsűri Dallos Bogi társaságában), így újult erővel csaphat bele a zenei szezonba. A The Biebersről röviden azt kell tudni, hogy egy 2012-ben alakult budapesti modern pop-rock zenekar, amely csapat a 2015-ös Nagy-Szín-Padon elért második helyezése után vált országszerte ismertté. Első albumukat még abban az évben ki is adták (The Biebers), 2017-ben pedig a Vár a holnap-koronggal bővítették a repertoárjuk. Azóta folyamatosan járják az országot, egyedi hangzású dalaik pedig gyorsan belopták magukat a közönség szívébe.

Farsang: Fehérvári Farsangfarki Felvonulás
Mikor?: Február 22., szombat 14:00
Hol?: Szabad Színház

Ha valami különleges élménnyel dobnátok fel az ilyenkor szokásod farsangi őrületet, azaz nemcsak magatokra aggatnátok a különbözőbbnél-különbözőbb maskarákat, hanem babakocsival megspékelve meg is mutatnátok a kreálmányokat a nagyérdeműnek, akkor a Szabad Színház Farsangfarki Felvonulásán a helyetek. A szervezők február 22-én hagyományosan farsangfarkán várják a családokat, kettőtől az Igézőben álarckészítés, négytől pedig mehet is a játékos felvonulás. Az idén az újrahasznosítás jegyében azokat a jelmezeket díjazzuk, akik újrahasznosított anyagból készítik a jelmezeiket!

Koncert: Krúbi
Mikor?: Február 22., szombat 20:00
Hol?: Fezen klub

 Már-már olyan érzése van az embernek, mintha a csapból is Krúbi folyna. És ha jobban belegondoltok, akkor tényleg! A 2017 óta aktív Krúbi bicskanyitogató (naturalisztikus, de mindeközben sokatmondó) szövegeinek köszönhetően fénysebességgel robbant be a magyar zenei életbe. Első dala a PestiEst, amit megjelenése óta már több, mint két millióan tekintettek meg a YouTube-on. Egy évre rá érkezett is az első lemez, a Nehézlábérzés, címadó száma pedig olyannyira bejött a kritikusoknak, hogy két Fonogram-díjjal (egyet a nótának, egyet pedig a szárnyalásnak) tüntették ki a fiatal előadót.

2019-es második albumja, a Zárolás Feloldva után turnéra indult, amelyet a következő, személyéhez hű írással harangozott be: "Az elmúlt egy-két évben a Killakikitt, a Belga, különböző fesztiválok és bulisorozatok vendégeként körbejártam az országot, és csúnya szavakat kiabáltunk együtt mindenhol. Most új szintet lépünk: elérkezett az első, önálló országos Krúbi-klubturné, a Turné Nr. UNO! Mostantól én osztom a lapokat, és az én játékszabályaim érvényesek. Szabad kezet kaptam, amit ki is játszok, így a turné minden állomására elvisszük DJ M3GH4jTó segítségével az eddigi legfullosabb, legextrásabb és legvadabb Krúbi-partikat. Ne maradj ki a körből."

Jótékonyság: Jótékonysági hegyrefutás Lénáért
Mikor?: Február 23., vasárnap 8:30
Hol?: Csókakő

2019 július 1-jén egy szörnyű baleset rázta meg Csókakő térségét: egy ház udvaráról kirohanó rottweiler az utcán támadt rá a két és fél éves Lénára. Többen is a bajba jutott kislány és édesanyja segítségére siettek, de nagy nehezen tudták csak a támadó jószágot megfékezni. A kislány életveszélyes állapotba került, ezért mentőhelikopterrel azonnal kórházba szállították. Léna azóta jobban van, de számos műtét vár még rá a teljes gyógyuláshoz, amelyhez az emberek segítségét kérik, hogy aki tudja, segítse a pici felépülését. A hétvégére megszervezett csókakői jótékonysági hegyrefutás is ezt a célt szolgálja, így aki úgy érzi, szeretne hozzájárulni, hogy a kislány ismételten teljes életet éljen, azoknak irány Csókakó, a részleteket itt találjátok!

Mozi: A vadon hívó szava
Mikor?: Február 20-tól
Hol?: Cinema City Alba

Bár Harrison Ford az egyik kedvenc színészem, eddigi pályafutását a Star Wars- és az Indiana Jones-filmek árnyékában kellett végigmelóznia, így bármilyen mozival is rukkolt elő, vagy nem tetszett a kritikusoknak, vagy pedig egyből elkezdték összehasonlítgatni ikonikus szerepeivel. Pedig aztán Fordban bőven volt kurázsi, többek között olyan alkotásokban vállalt szerepet, mint a Szárnyas Fejvadász-filmek, A kis szemtanú vagy a Végjáték, ám manapság ismételten a nagy klasszikusok kapcsán van tele a nevével a sajtó: bár a Star Warsban megölték karakterét, szerencsére Dr. Jones még nyolcvan felett is járja a sírokat, ám előtte még tető alá hozta Jack London regényén alapuló A vadon hívó szavát, amelyben egy szánhúzó kutya történetét ismerhetjük meg.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek