3 évnél régebbi cikk

Fehérvárra is bekukkantott a világjáró cica, Nala és gazdája, majd körbetekerték a Balatont
·Kultállati·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvárra is bekukkantott a világjáró cica, Nala és gazdája, majd körbetekerték a Balatont
·Kultállati·Utolsó frissítés: undefined

Nala, a bosnyák cica és gazdája, a skót Dean Nicholson országról országra járva spéci biciklivel falják a kilométereket, rendszeres beszámolóiknak köszönhetően pedig hatalmas népszerűségre tettek szert az internetezők körében, így sokan kíváncsiak a világjáró bársonytalpú kalandjaira. A felfedezők ezúttal Magyarországra látogattak, hogy többek között körbetekerjék a Balaton, ám útközben Székesfehérváron is tiszteletüket tették.

A cica és gazdája Boszniából érkezett hozzánk: Baján szálltak meg március első napjaiban, így amire Budapest felé vették az irányt, éppen jött a határzár a koronavírus-járvány miatt, ezért hosszabb ideig maradtak Magyarországon, mint tervezték. Sukorón töltötték a karantént, onnan folytatták az útjukat, majd Székesfehérvár érintésével nekivágtam a Balatonnak - írja a likebalaton.hu.

Dean Nicholson eredetileg hegesztőként kereste a kenyerét Skóciában, majd egy hirtelen ötlettől vezérelve 2018-ban arra az elhatározásra jutott, hogy hátra hagyja addigi ingerszegény életét, biciklire pattan és két keréken járja körbe az egész világot. Persze nem kellett sokáig egyedül utazgatnia: a bársonytalpú Nalát Boszniában járva ültette biciklis kosarába, azóta pedig elválaszthatatlanul tekeregnek az országutakon.

Nala egy kóbor kiscica volt, akin az egyik pihenő alkalmával esett meg a világjáró bringás szíve. Megetette, pár napig gondoskodott róla, majd amikor elindult volna a következő állomásra, a macska csak nem akarta elengedni megmentőjét, így kilométereken keresztül követte őt.

Persze ezek után Dean Nicholsonnak nem tudta otthagyni a kis bundást: belefektette a táskájába és együtt folytatták a kalandozást. Bár a férfi eleinte aggódott, hogy a cicával fogja így tovább hajszolni az álmát, gyorsan kiderült: Nalának meg sem kottyan a folyamatos száguldozás. Sőt, olyannyira szeret menetszélben suhanni, hogy néha kikászálódik a helyéről és gazdija válláról skubizza tovább az eléjük terülő varászlatos tájakat. Egészen hihetetlen!

Nala és Dean hétfőn már tovább is indultak Ausztria felé, de a hétvégét Veszprémben még töltötték. A cicusnak amúgy Magyarország a tizedik országa ahol megfordult, Nicholson pedig a tizennyolcadik országot teljesíti hazánkkal.

Mit ne mondjak, szép kis teljesítmény egy bársonytalpútól. Csak így tovább macsek!

Borítókép: mitttomén
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek