3 évnél régebbi cikk

Az M7-esen, Pákozdnál kapták el a tizenegy migránst csempésző román nőt
Fehérvár Médiacentrum fotója
police.hu
Az M7-esen, Pákozdnál kapták el a tizenegy migránst csempésző román nőt

Egy román honosságú gépkocsival közlekedő román állampolgárt és tizenegy, magát irakinak illetve afgánnak valló férfit tartóztattak fel a vám- és pénzügyőrök az M7-es autópálya pákozdi pihenőjében, majd értesítették a rendőrséget.

A Gárdonyi Rendőrkapitányság munkatársai vám- és pénzügyőrök jelzése alapján hétfőn délután az M7-es autópálya pákozdi pihenőjében egy román honosságú járművet ellenőriztek, amellyel kapcsolatban felmerült a gyanú, hogy migránsok továbbszállításához köthető - tájékoztatott a police.hu.

A kisteherautót vezető román nő nem tudott ésszerű magyarázatot adni arra, hogy miért tartózkodik tizenegy – magát iráni, valamint afgán állampolgárnak valló – férfi a járműben és annak környékén.

Az illegális migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a rendőrök előállították őket, meghallgatásuk folyamatban van. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a román gépjárművezetővel szemben embercsempészés bűntett miatt indított büntetőeljárást.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek