3 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Hungária Nagycirkusz, Kozmix, borkóstoló Pázmándon és Staten Island királya
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Fehérvári program
Fehérvári programok a hétvégére: Hungária Nagycirkusz, Kozmix, borkóstoló Pázmándon és Staten Island királya
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined

Az elmúlt napok özönvízszerű esőzései után a hétvégén ismételten napsütés és 30 fok körüli maximumok várnak ránk, amelynek köszönhetően ezúttal is számos fehérvári és környéki programmal üthetitek el az időtöket: többek között ellátogathattok a II. Nagy velencei-tavi sétáló borkóstolóra, ahol finomabbnál finomabb nedűket szürcsölhettek, beülhettek a Hungária Nagycirkusz fehérvári előadására, bulizhattok a Kozmix slágereire, netalántán megleshetitek a Staten Island királyát, amelyet augusztus 6-tól játszanak a mozikban.

Gasztro: Nyitnikék - II. Nagy velencei-tavi sétáló borkóstoló
Mikor?: Augusztus 7., péntek 16:00
Hol?: Pázmánd, Bálint Borárium

A tavaly hagyományteremtő szándékkal útjára indított Nyitnikék boros esemény az idei évben ismert okok miatt (COVID-19) a tervezett időpontban elmaradt. A módosított időpont miatti évszakváltásból adódóan - a tervek szerint - a környezet újabb arcát tudják megmutatni a szervezők, mivel a borászok ezúttal a Borárium-panoráma platóján várják a vendégeket. Egy kis borvidék kicsiny körzetének meglepő sokszínűségét készülnek bemutatni: a homoktól a meszes löszön át a vulkanikus sziklákig, a kézművességtől a csúcstechnológiáig, az irsaitól a rizlingen át a kékfrankosig mindent, amit a velencei-tavi borászok képviselnek.

 

 

Kultúra: VIII. Emlékparki Nyár
Mikor?: Augusztus 7., péntek 18:00
Hol?: Pákozd, Nemzeti Emlékhely

A VIII. Emlékparki Nyár idei utolsó kulturális estjét augusztus 7-én, pénteken 18 órától tartják a pákozdi Nemzeti Emlékhelyen. A Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar hagyományos katonamuzsikával, könnyűzenei darabokkal és csemegeként néhány filmzenével készül. Ugyancsak szerepel a repertoárban az a különleges Depeche Mode-átirat, melyet a tavalyi bemutatása óta több mint egymillióan hallottak már a közösségi médiának is köszönhetően.

 

Cirkusz: Hungária Nagycirkusz
Mikor?: Augusztus 7-9.
Hol?: Vásártér

A hétvégén ismételten cirkusztól lesz hangos Székesfehérvár, ugyanis augusztus 7-9-ig a Hungária Nagycirkusz artistái lepik el a várost, hogy feledtessék a nyár végével beköszöntő szomorúságot. A Hungária Nagycirkusz tizenkét éve alakult az Ádám- és Wertheim-dinasztiákból, a társulat pedig azóta is folyamatosan járja az országot. A turnék során minden évben minőségi műsorral, kiemelkedő színvonallal, világhírű és díjnyertes produkciókkal várja a nagyérdeműt. A Hungária Nagycirkusz artistái a világ minden tájáról, többek között Kolumbiából, Franciaországból, Németországból, Portugáliából és Olaszországból érkeztek, hogy produkcióikkal elkápráztassák a lelkes nézőket.

 

Koncert: Leonardo Jam
Mikor?: Augusztus 7., péntek 20:00
Hol?: Petz Söröző

Több mint tíz éve zenél együtt a Pinke Miklós festőtanár által alapított Leonardo Jam, a székesfehérvári művészettörténet meghatározó zenekara, amelyben azóta számos tanítvány, volt tanítvány és barát zenélt együtt. Legközelebb augusztus 7-én, pénteken 20 órakor a Petz Sörözőben játszanak az alábbi felállásban: Boka Noémi (ének), Fodor Papp Zoltán (ének, gitár), Falvay Miklós (ének, gitár), Kapi Zsófia (harsona), Kristóf Tamás (basszusgitár), Szántó Ferenc (dob), az alapító VJ-ként működik közre.

 

Mozi: Fehérv-ART kertmozi - Seveled, Emma
Mikor?: Augusztus 7-8., péntek-szombat
Hol?: Öreghegyi Közösségi Ház kertjében

Az esős időjárás miatt a Fehérv-ART kertmozi szerdán elmaradt programját a hétvégén pótolják: pénteken a Seveled magyar romantikus vígjátékot, szombaton pedig az Emma című angol vígjátékot láthatják a nézők.

Seveled: A Poligamy és a Coming out rendezője, Orosz Dénes a legjobb magyar színészek több generációját hívta meg új, korunk párkapcsolati bajait, örömeit és botrányait feltérképező, önfeledt romantikus vígjátékába.

Emma: Jane Austen imádott, örökérvényű története arról, hogyan találd meg a párod, és hogyan érdemeld ki a boldogságot, most új köntösbe bújik ebben a szikrázóan élvezetes adaptációban.

A nézőteret 20 órakor nyitják. Az előadásokra nem lehet helyet foglalni, a székeket a nézők érkezési sorrendben foglalhatják el. A szervezők a helyszínre csak annyi nézőt engedhetnek be, ahány férőhelyre engedélyt kaptak, ezért saját szék vagy pléd használatára nincs lehetőség.

 

Jótékonyság: Tetoválás és baráti találkozó
Mikor?: Augusztus 8., szombat 10:00
Hol?: József Attila utca 4-6

Jótékonysági akciót hirdetett az Edon Ink tetoválóstúdió. Mint az Kiss Edinától megtudtuk, sokan jelezték felé a karantén ideje alatt, hogy valamilyen formában szeretnék megörökíteni ezt az időszakot. Ezért kollégáival úgy döntöttek, hogy a karantén után, augusztus 8-án egy jótékonysági tattoo és piercing baráti találkozót szerveznek.

Erre az alkalomra Kiss Edo készített pár mintát. A napi bevételt és a támogatói jegyekből befolyt összeget az Arany János Módszertani Intézmény Autista csoportjának és a Kóborka Állatmenhelynek ajánlják fel.  A támogatói jegyek egyben tombolaként funkcionálnak, értékes nyereményeket sorolnak ki a nap során.

A szombaton 10 órakor kezdődő eseményen a gyermekeknek szóló programok mellett a résztvevők az autizmusról és az állatvédelem fontosságáról is hallhatnak egy-egy rövid előadást. 

 

Kultúra: Művészkorzó
Mikor?: Augusztus 8., szombat 16:00
Hol?: Belváros

Géza fejedelem, Sarolt fejedelemasszony és Asztrik püspök óriásbábjaival találkozhatnak és fotózkodhatnak azok, akik augusztus 8-án, szombaton 16 óra körül a Városház téren sétálnak, a színház mellé pedig Szent István, Gizella királyné és Szent Imre herceg óriásbábjai érkeznek.

A Székesfehérvári Balett Színház Bohócok című produkciója 17 órakor kezdődik, majd a Vörösmarty Színház művészei, Varga Gabriella, Varga Lili és Kricsár Kamill lépnek fel a Városház téren. Ezt követően a Sub Rosa régizenei együttes műsorát hallgathatja meg a közönség, majd a Fehérvári Hagyományőrző Íjász Egyesület harcművészeti bemutatója a tértől a Fő utcán, az Országzászló téren keresztül a Zichy ligetig kísérhetjük végig. A korzó a Zenepavilonnál zárul: könnyed, nyáresti dallamokat ígér a Stringers Vonósnégyes, komoly- és könnyűzenével. 

 

Buli: Kozmix
Mikor?: Augusztus 8., szombat 22:00
Hol?: N-JOY Club

Szinte biztos vagyok benne, hogy sokaknak a Kozmix együttes neve hallatán kapásból a következő, legendássá vált egysoros ugrik be: Kozmix a házban, Kozmix házban! Ugye, hogy ugye. Nos, ez nem véletlen, ugyanis a Kozmix Magyarország első olyan együttese, amely a '90-es évek elején meglehetősen nagy népszerűségnek örvendő happy hardcore és rave stílusokban hódította meg a bulikat - emiatt sokáig a magyar Scooternek hívták őket. Persze későbbi számaikkal el tudtak rugaszkodni ettől a sztereotípiától, és már sokkal lazább dalokkal örvendeztették meg a nagyérdeműt. Mondanom sem kell, sikerük azóta is töretlen.

 

Mozi: Staten Island királya
Mikor?: Augusztus 6-tól
Hol?: Cinema City Alba

Scott (Pete Davison) kissé lelassult a fejlődésben, amióta tűzoltó apja hét éves korában meghalt. Most a húszas évei közepén jár, sokra nem vitte, álmát, hogy tetoválóművész lesz, nincs sok esélye valóra váltani. Miközben ambiciózus húga főiskolára megy, Scott még a folyton kimerült sürgősségi nővér anyjával él, napjait füvezéssel, bandázással tölti, és titokban összejön gyerekkori barátjával.

Ám amikor az anyja randizni kezd egy nagypofájú tűzoltóval, olyan események láncolata indul be, melyek arra kényszerítik Scottot, hogy megküzdjön a gyászával, és megtegye első bizonytalan lépteit előrefelé az életben...

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek