3 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Fehérvár Feszt, Emlékhelyek napja, kosárparty, Zámolyi Madárkert, Bëlga és Tenet
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Nyolcas Műhely
Fehérvári programok a hétvégére: Fehérvár Feszt, Emlékhelyek napja, kosárparty, Zámolyi Madárkert, Bëlga és Tenet
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined

Bár vészesen közeleg a nyár vége, szerencsére az időjárásban és a programok minőségében ez cseppet sem látszik. Ennek köszönhetően ezúttal is számos fehérvári és környéki esemény közül válogathattok: többek között bulizhattok a Fehérvár Feszten, meglátogathatjátok a Nemzeti Emlékhelyet az Emlékhelyek napján, beugorhattok a kosárpartyra a Bregyóban, vagy gyönyörködhettek a madarakban a Zámolyi Madárkertben. Ja, és a Tenet is megy már a mozikban.

Sport: Családi sportnap
Mikor?: Augusztus 28., péntek 13:00
Hol?: Csónakázó-tó

Bemelegítéssel indul a program a Családi sportnapon (szárazföldön és vízen), majd számos mozgásformát vagy éppen a köredzést is kipróbálhatjátok: többek között lesz SUP-teszt, power walking, TRX, hasizomerősítő-roller, és bízva abban, hogy népes érdeklődőtábor gyűlik össze, csoportos sportjátékokat is terveznek a szervezők. A sportos nyárbúcsúztató házigazdája a Vitál Club Sportegyesület lesz, délután pedig vetélkedővel és kötélhúzós bulival zárul a sportnap.

Sport: Kosárparty kék-fehérben
Mikor?: Augusztus 28., péntek 17:00
Hol?: Bregyó közi Regionális Atlétikai Központ

Mindenkit szeretettel vár az Alba Fehérvár a Bregyó közi Regionális Atlétikai Központ, ahol találkozhattok a csapat játékosaival, illetve egy közvetlen beszélgetés után játékos versenyeken is részt vehettek. Az érdeklődők többek közt székfoglalóban, tojáskeresésben, vagy akár streetballban is kipróbálhatják magukat.

Állati: Zámolyi Madárkert
Mikor?: Augusztusban hétfő és kedd kivételével minden nap 13:00-18:00, szeptembertől csak hétvégén 13:00-17:00
Hol?: Zámoly

Augusztus utolsó hétvégéjén is sok szeretettel vár minden madárkedvelőt a Székesfehérvártól pár percre található Zámolyi Madárkert. Több, mint tíz éve foglalkoznak egzotikus madarak, papagájok, illetve díszmadarak tenyésztésével és tartásával.

A Madárkertben jelenleg több, mint nyolcvan fajta díszmadár található, amely folyamatosan bővül, szépül, gyarapodik: többek között papagájokat, fácánokat, vízimadarakat, hattyúkat, emukat, különleges galambokat, díszbaromfikat, pintyeket, és egy különleges fényfácánt is elcsíphetnek az érdeklődők.

Tökéletes hétvégi programötlet - akár kisgyerekekkel is - azok számára, akik szeretnének egy kis betekintést nyerni a madarak világába. Érdeklődni és bejelentkezni az alábbi telefonszámon lehetséges: +36/ 20-503-9765. További információkat a Zámolyi Madárkertről ide kattintva találhattok.

Kiállítás: Karantén After
Mikor? augusztus 28., péntek 18:00
Hol?: Öreghegyi Közösségi Ház

A Székesfehérvári Művészek Társaságának közös tárlata nyílik augusztus 28-án, pénteken 18 órakor az Öreghegyi Közösségi Házban. A közös kiállítás nemcsak a részvevők száma  - több mint húsz művész - és személye miatt érdekes, de még tovább árnyalja a helyzetet az esemény apropója: a Karantén Afteren kiállított művek kivétel nélkül a bezártság időszakának hol különleges, hol nehéz, hol pedig kimondottan embert próbáló heteiben megélt, sokszor intim pillanatokba engednek betekintést.

Zene: Fehérvár Feszt 2020
Mikor?: Augusztus 25-29., kedd-szombat
Hol?: Nyolcas Műhely

Habár a fesztiválok idén elmaradnak, Székesfehérvár most is kedvez a rock és metál szerelmeseinek. A héten zajló Fehérvár Feszt utolsó két napján többek közt olyan zenekarokat hallgathatunk meg, mint a Sidol, az idén tíz éves TSL (Térkövön Sült Lángos), a Rebels, a Spetic Pain, vagy éppen a Faded Life. A garázsfesztiválra a belépés ingyenes, a koncertek után pedig pajta afterrel várják a közönséget.

Kultúra: Emlékhelyek napja
Mikor?: Augusztus 29., szombat 10:00
Hol?: Nemzeti Emlékhely

Idén a koronavírus-járvány miatt augusztus végén tartják meg az Emlékhelyek napját országszerte hatvan nemzeti és történelmi emlékhely hetven helyszínének programjaival. Az országos megnyitó ebben az évben Pákozdon lesz, Székesfehérváron pedig egész nap színes programokkal várják az érdeklődőket: többek között megismerhetitek a Nemzeti Emlékhely titkait, részt vehettek múzeumpedagógiai, antropológiai és régészeti foglalkozásokon, illetve érdekes előadásokat is meghallgathattok arról, mit rejtenek a Királyi Bazilika csontvázai, vagy hogyan azonosították az Árpád-házi királysírokat.

Tánc: Tanulj és táncolj!
Mikor?: Augusztus 29-30., szombat-vasárnap 16:00
Hol?: Step and Style Táncstúdió

A Tercia StArt Egyesület, a Helyben elérhető kulturális és közösségi szolgáltatások támogatása, városi sajátosságokra, értékekre alapozott programok kialakítása, helyi igénybevételének elősegítése elnevezésű pályázati projekt égisze alatt meghirdeti a Tanulj és táncolj! című, hét alkalomból álló programsorozatot, amelynek célja az elméleti és gyakorlati tudás átadása hét hónapon át a táncot kedvelő székesfehérvári közönségnek. A Tanulj és táncolj! második része augusztus 29-én lesz, Orbán Orsolya előadásában, a harmadik része pedig augusztus 30-án, amely során Bartha László vezet be a tánc rejtelmeibe.

Kultúra: Réber100!
Mikor?: Augusztus 29., szombat 14:00
Hol?: Hetedhét Játékmúzeum

Réber László sokak gyerekkorát határozta meg: a grafikusművész olyan örökzöld meséket illusztrált, mint a Szegény Dzsoni és Árnika, a Kire ütött ez a gyerek? vagy a Négyszögletű Kerek Erdő. Születésének századik évfordulója alkalmából a Játékmúzeum is színes programokkal várja az érdeklődőket. A programok közt találhatunk kézműves foglalkozásokat, társasjátékokat kicsiknek és nagyoknak, kertmozit, tárlatvezetést, illetve az éjszaka közeledtével fényfestést is. A programok ingyenesek, de a létszámkorlátozás miatt regisztrációt igényelnek.

Koncert: Bëlga
Mikor?: Augusztus 29., szombat 19:00
Hol?: Fezen Klub

A hétvégén a Fezen Klubba látogat az idén huszonkét éves Bëlga, akik számos dalt és koncertet tudhatnak már maguk mögött. Első fellépésük a Pepsi Sztárcsináló című műsorában volt, ahol egészen a döntőig jutottak. Az ismertséget a 2002-ben megjelent Majd megszokod című album hozta el a csapat számára. 2004-ben jelent meg a Jön a Gólem! című, az előzőnél kissé poposabb albumuk, amely végül aranylemez lett.

Érdekesség, hogy 2015 márciusában a Szerelmes vagyok című dalt a megjelenés tízéves jubileumra tizennégy nyelvre fordították le. Ugyanebben az évben jelent meg Disco! című korongjuk, amely a későbbiekben szintén aranylemez lett. A csapat most annak a Lil Frakknak kíséretében tér vissza Székesfehérvárra, aki a new wave hiphop egyik feltörekvő alakja.

Mozi: Tenet
Mikor?: Augusztus 26-tól
Hol?: Cinema City Alba

Christopher Nolan ismételten egyedi, izgalmas és meghökkentő fordulatokban gazdag thrillert hozott tető alá, amelyben egy angol kémnek kellene megmentenie a Földet a rá leselkedő és pusztulással fenyegető katasztrófától. Ám a szuperügynöknek nemcsak az idegen hatalmak embereivel, hanem az emberiség legnagyobb ellenségével, az idővel is meg kell küzdenie. Nolan több mint öt éven keresztül írta a forgatókönyvet, a kész filmben olyan színészek kaptak helyet, mint John David Washington, Robert Pattinson, vagy Michael Caine.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek