3 évnél régebbi cikk

Kis Zseni Iskola, Sakk Palota és Szorobán klub: egy különleges fehérvári hely nem csak különleges fehérváriaknak
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kis Zseni Iskola
Kis Zseni Iskola, Sakk Palota és Szorobán klub: egy különleges fehérvári hely nem csak különleges fehérváriaknak

A Kis Zseni Iskola már harmadik évét kezdi Székesfehérváron, és idén kiegészül a képzés: elindul a Sakkpalota tanfolyam, illetve a Szorobán klub, ami a felnőtteknek, nyugdíjasoknak és szépkorúaknak kínál szellemi kihívást, és terepet szellemi frissességük megőrzésére.

Ma már egyre nagyobb hangsúly helyeződik a szellemi képességek pallérozására, amit érdemes gyermekkorban elkezdeni. De nem mindegy, hogy hogyan, hiszen fontos az is, hogy gyermekünk ne szenvedésként élje meg ezt a programot, ne versenyistállóban érezze magát, ahol a hajtástól nem kap levegőt, és főleg: saját magához képest, és ne a többiekhez képest aknázza ki lehetőségeit.

A „Kis Zseni” Mentális Aritmetikai Iskola egy különleges oktatási program, amelyet az egészséges gyermeki agyi fejlődés érdekében fejlesztettek ki.

A program, amely Magyarországon egyedülálló, országszerte 32 helyen, köztük Székesfehérváron érhető el, és japán módszertanon alapszik.

"Ami nagyon fontos: a tehetséggondozás mellett az alapok megszerzésére is hangsúlyt fektetünk, tehát nem feltétlenül csak a kiemelkedő képességű gyerekeket várjuk. A Kis Zseni Iskola ugyanis fejleszti azokat a részképességeket, amelyek szükségesek a hatékony és gyors tanuláshoz, ezáltal kiváló iskola előkészítő is, illetve segít az iskolai tanulásban, a tanuláshoz való pozitív hozzáállásban, ezen kívül kiváló tehetséggondozásra a módszer.

Minden kisgyerek ügyes és okos, csak meg kell találni, hogy hogyan hozzuk ki belőlük" - emelte ki Bánhegyi Gabriella, a székesfehérvári iskola vezetője.

A mentális aritmetika szakemberek által kidolgozott komplex program, Ázsiából származik, és több mint száz iskolával, több száz tanárral és több ezer diákkal működik világszerte. Az iskolába 4-12 éves korú gyermekeket várják, hiszen ebben az időszakban fejlődik legjobban az emberi agy. 

A Kis Zseni Iskola programja egyszerre fejleszti a koncentrációt, a figyelmet, a memóriát, illetve mindezek mellett a reflexeket, a finommotorikát, a fotografikus memóriát, az analitikus és logikus gondolkodást, az intelligenciát, az érzékeket (látás, hallás, tapintás), a kreativitást, a kommunikációs képességet, és ami a legfontosabb: önbizalmat ad!

"Sok olyan kisgyerek jön hozzánk, akinek az önbizalmával lett gond a hagyományos iskolában.Nálunk az az első szabály: hibázni szabad, sőt kötelező! Hiszen azokból tanulunk, és milyen nagy élmény azokat kijavítani. Közösen alkotunk a gyerekekkel szabályokat. Az sem probléma, ha elkésik valaki: a lényeg, hogy nyugodtan érkezzenek. Amit elvárunk, az a minél nagyobb önállóság. Hagyjuk kibontakozni őket! A foglalkozásaink kiscsoportosak, hat-tizenkét fő részvételével, így mindenkire jut elég idő. Minden gyerek hetente egy alkalommal jön hozzánk, iskola, óvoda után. Rengeteg játékos feladatból állnak a foglalkozások, kincskeresés, kommandózás, mozgásos fejlesztő feladatok" - mondta el Bánhegyi Gabriella.

A 2020. szeptemberében induló tanévtől ráadásul kiegészül a székesfehérvári Kis Zseni Iskola programja a Sakkpalota méltán sikeres sakkoktatási módszereivel, illetve Szorobán klub is indul. Előbbire az 5-6, illetve 7-8 éves gyermekeket várják, utóbbi pedig kifejezetten a felnőtteknek, nyugdíjasoknak és szépkorúaknak kínál szellemi kihívást, valamint terepet szellemi frissességük megőrzésére.

A Kis Zseni Iskolában szeptember 4-én, pénteken tartják a következő beiratkozást és nyílt napot 16 órától a Géza utca 40. szám alatt, de folyamatosan lehet csatlakozni a kezdő csoportokhoz szeptember végéig. Mindezekről érdeklődni, illetve jelentkezni a +36 30 432 4850-es telefonszámon vagy www.kiszseniiskola.hu weboldalon lehet.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek