3 évnél régebbi cikk

Koronavírus: szeptember 1-től ismét záródnak a magyar határok
Fehérvár Médiacentrum fotója
facebook.com/kormanyzat
Koronavírus: szeptember 1-től ismét záródnak a magyar határok

Szeptember 1-től ismét záródnak a határok. A külföldiek nem léphetnek Magyarország területére. A magyaroknak egy külföldi út után két hét karanténba kell vonulnia - jelentette be Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter az augusztus 28-i kormányinfón.

A miniszterelnökség vezetője kiemelte, még a pénteki kimagasló magyar fertőzési adat is jónak számít európai szinten.

"A behurcolás veszélye fennáll, a fertőzések eredetének többsége külföldi. Egyszerre kell az idősek biztonságáról, az iskolakezdés biztonságáról gondoskodni és megőrizni a munkahelyeket" - tette hozzá. 

Szeptember 1-től külföldi állampolgár csak indokolt esetben léphet be, a külföldről hazatérő magyar állampolgároknak 14 napig karanténba kell menniük, vagy 48 óra alatt kell két negatív tesztet produkálniuk. 

A miniszter hangsúlyozta, hogy ez alól kivétel a katonai konvoj, a határ harminc kilométeres sávja (Ukrajnát leszámítva), a diplomáciai utak, a humanitárius folyosók és a tranzitforgalom. A sportesemények esetére szigorúbb szabályok léptek életbe. Egyedi esetekben az országos rendőrfőkapitány adhat felmentést.

"Ha zárjuk a határokat és az itthoni létező szabályokat betartjuk, akkor kordában tartható a vírus" - mondta Gulyás Gergely, majd kérdésre válaszolva hozzátette, egyelőre nem tervezik a vásárlási sávok bevezetését.

A szabályok egy hónapig mindenképp hatályban maradnak.
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek