3 évnél régebbi cikk

Ennek a fehérvári bringásnak valószínűleg fogalma sincs arról, hogy majdnem elgázolták
Ennek a fehérvári bringásnak valószínűleg fogalma sincs arról, hogy majdnem elgázolták

Pedig úgy kanyarodik megállás nélkül a Várkörút járdájáról a Budai út úttestéjére, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne. Még az sem érdekli, hogy a nem is olyan messzi távolban felsejlik egy néhány tonna súlyú 22-es busz.

Gyakori jelenség, hogy a biciklisek mit sem törődnek a közúti jelzésekkel, és attól függően, hogyan mehetnek gyorsabban, ide-oda cikáznak a járda és az úttest között. Külön bosszantó, hogy látszólag a piros lámpát néhányan közülük csak egy tájékoztató jellegű figyelmeztetésnek fogják fel, majd körültekintés után, várakozás nélkül áttekernek a lámpás kereszteződéseken is.

Néhány napja a Várkörút-Budai út kereszteződésében olyan esetet rögzített egy autó fedélzeti kamerája, ami mindezt egyben tudja. A komótosan tekerő kerékpáros úr a Várkörút járdájáról érkezik, majd megállás nélkül felhajt a Budai út úttestjére. A biztonság kedvéért még kinéz balra, hátha jön valami, de láthatóan egyáltalán nem érdekli, hogy csupán méterekre van tőle egy 22-es busz. A férfi a legnagyobb nyugalomban csorog a járdáról az útra és folytatja a tekerést a kis Budain. Pedig nagyjából 1-2 méteren múlt, hogy az érkező busz szélvédőjén, rosszabb esetben pedig alatta kössön ki.

A halvérű bringásról és a szinte padlófékező buszról készült felvételt itt lehet megnézni:

Borítókép: YouTube/Dashcam Hungary
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek