3 évnél régebbi cikk

Már nyílik a hóvirág Székesfehérváron (is)
Már nyílik a hóvirág Székesfehérváron (is)

Bár még egy hónap visszavan a télből, a kikelet ígéretével kecsegtetnek minket a már nyíló hóvirágok a Felsővárosban, Székesfehérváron.

Azt ugyan a multik már biztosították karácsony előtt, hogy a húsvét biztosan nem marad el 2021-ben sem, hiszen a Jézuska még a kanyarba sem volt, amikor kikerültek a polcokra a nyuszikák és a tojások, ám a természet most ráerősített, lesz tavasz: már nyílnak a hóvirágok a Felsővárosban, Székesfehérváron.

Nem tudom, ki hogy van vele, nekem a legnehezebb időszak minden évben a január vége és a február. Ekkora már kifut a karácsonyi és karácsony utáni lendület, de még nyakunkon marad a szürkeség. És ilyenkor már türelmetlenül várom, hogy legalább egy kicsit lehessen "kapirgálni" a kertben, de még különösebben nincs lehetőség és értelme sem sok: a föld fagyott vagy éppen dagasztósan sáros.

Úgyhogy marad a várakozás, a madarak jobb napokon felhangzó csicsergésének hallgatása, na, meg annak figyelése, hogy mennyivel később tér nyugovóra aznap a nap.

Úgyhogy nekem örömünnep volt, amikor a gyerekeket iskolába kísérve megpillantottam az egyik kertben a nyíló hóvirágokat. Talán most már a tavasz tényleg közeledik...

Borítókép: PB
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek