1 évnél régebbi cikk

Április közepére vajon megérkezik a tavasz?
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pixabay
Április közepére vajon megérkezik a tavasz?

Egy napra beköszön, de nem marad sokáig. Legalábbis a napsugarak áldásos hatását csupán hétfőn élvezhetjük, kedden ismét beborul az ég és a hétvégére az eső is megérkezik.

Jó-jó, nem ennyire szomorú a helyzet, ha megnézzük az előrejelzésket. Végülis minden csak viszonyítás kérdése. Ha 20 fokban szeretnénk süttetni az arcunkat, akkor azt mondjuk, marad a rossz idő, de ha az elmúlt napokhoz hasonlítjuk a ránk váró pár nap időjárását, akkor már rögtön jobb kedvünk lesz és azt mondjuk, hurrá. 

Hurrá, hiszen megszűnnek az éjszakai fagyok és a hőmérő higanyszála is tartósan 10 fok fölé kúszik napközben. De lássuk kicsit részletesebben, mi is vár ránk.

Hétfőn a legtöbb helyen többórás napsütés várható gomolyfelhőkkel. Az északi, északkeleti szél megélénkül. A csúcshőmérséklet 12 és 17 fok között alakul.

Kedden már megvastagszik a felhőzet és főleg a nap második felében valószínű elszórtan eső, zápor. Az északi, majd jellemzően a nyugati szél sokfelé megélénkül, néhol időnként megerősödhet.

Szerdán fátyolfelhős, napos idő valószínű, de napközben főleg a Dunántúlon és északkeleten meg is vastagodhat a felhőzet. Elvétve előfordulhat gyenge eső.

A hét legmelegebb napja a csütörtök lehet, akár 20-21 fokot is mérhetünk majd. Azonban ekkor sem maradhatnak otthon az esernyők. Többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar is előfordulhat.

Pénteken pedig újabb lehűlés érkezik, nagyrészt erősen felhős lesz az ég, többfelé valószínű eső, záporeső. A csapadékos időjárás pedig velünk marad a hétvégén is, 14-16 fok körüli maximummal.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek