3 évnél régebbi cikk

2021 az Önkéntesség Magyarországi Éve, Fehérvárról indult a kezdeményezés
2021 az Önkéntesség Magyarországi Éve, Fehérvárról indult a kezdeményezés

11 civil szervezet kezdeményezte, hogy 2021 az Önkéntesség Magyarországi Éve legyen és ez a kezdeményezés elfogadásra talált Magyarország kormányánál is. Március 25-én útjára is indították a kezdeményezést.

Az eredeti tervek szerint az Önkéntesség Éve program megnyitójának Székesfehérvár adott volna otthont. Ez nem véletlen, hiszen az önkormányzat és a város lakói egy nagyon jól együttműködő, egymásra odafigyelő, együtt gondolkodó közösséget alkotnak.

" Szeretnénk bemutatni és ünnepelni az önkénteseket, az önkéntes fogadó szervezeteket, akiknek az a missziójuk, hogy másoknak segítsenek és ez egy nagyon érdekes hármas együttműködésben valósul meg, egyrészt a civil szektor részéről, a piaci vállalati szektor részéről és a kormányzat részéről." -  fogalmazta meg az online eseményen Rácz Zsófia, helyettes államtitkár. 

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere hozzátette: "Részvételről szól a demokrácia, arról, hogy mi magunk is alakítani szeretnénk, akár a saját közösségünk ügyeit is, de nemcsak úgy, hogy beszélünk róla, hanem tevékenyen részt is veszünk benne.

Függetlenül attól, hogy milyen életkorban vagyunk, milyen társadalmi helyzetben vagyunk, mi az érdeklődési körünk, de megkeressük, megtaláljuk azokat az érdeklődési pontokat, amelyek tekintetében egy város életében magunk is aktívan részt szeretnénk venni."

A város egy speciális online felülettel készült erre a feladatra. A hamarosan induló honlapot Mészáros Attila, a város alpolgármestere mutatta be.

  "A szekesfehervar.hu-n, a város honlapján hoztunk létre egy aloldalt, az onkentes.szekesfehervar.hu-t, amely egy jelentkezési és egy koordináló felület az önkéntes program számára. Ennek keretében szeretnénk lehetőséget biztosítani a város határán belül lévő civil szervezeteknek, csoportoknak, cégeknek, hogy az általuk meghirdetett programokra és feladatokra önkéntesek szolgálatát vehessék igénybe."

Nemcsak a 18. életévüket betöltött személyek regisztrálhatnak ezen az oldalon, az önkéntes szolgálatra jelentkezőket is várja a honlap.

Borítókép: ÖKK/Simon Erika
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek