3 évnél régebbi cikk

Új madármegfigyelő tornyok a Velencei-tónál
Fehérvár Médiacentrum fotója
Duna-Ipoly Nemzeti Park / Szontaghné Mosoni Dóra
Új madármegfigyelő tornyok a Velencei-tónál

A tavasz beköszöntével az állatvilág is aktívabbá válik, a Velencei-tónál most a természetbarátokat két új madármegfigyelő torony is várja, ahonnan rendkívüli betekintést kapunk a tó madárvilágának mindennapjaiba.

A két megfigyelő torony közül a kisebb a Madárdal tanösvény mentén található, közvetlen rálátást biztosít a Dinnyési-fertő gazdag madárvilágára. Itt rengeteg kócsag, lúd és más, a tó életét meghatározó madárfaj figyelhető meg.

A nagyobb torony négyszintes, és kiváló kilátást ad a Velencei-hegységre, magára a tóra és közvetlenül a madárrezervátumra. Ez a torony már korábbról is ismert lehet: a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság pákozdi kutatóházánál, a tókerülő kerékpárú mentén lévő nádfedeles épület mellett épült újjá.

Az igazgatóság arra kéri a látogatókat, hogy szigorúan tartsák be a járványügyi szabályokat: viseljenek maszkot, és a tornyokon egyszerre csak az egy háztartásban élők tartózkodjanak. Fontos információ a kirándulóknak, hogy a Madárdal tanösvény jelenleg nem járható be teljesen, ugyanis az útvonalon található hidat épp felújítják. Ezzel együtt is érdemes ellátogatni a két toronyba, hiszen gyönyörű panorámában és a tó jellegzetes madárvilágában gyönyörködhetünk.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek