3 évnél régebbi cikk

Online adatbázist és térképet készít a mentőszolgálat az őket támogató vendéglátósokról
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook.com/orszagosmentok
Online adatbázist és térképet készít a mentőszolgálat az őket támogató vendéglátósokról

A felajánlásokért cserébe a vendéglátósokat a mentősök kiképezik újraélesztésből.

Élő videóban jelentette be az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán Győrfi Pál, hogy országos adatbázist és online térképet készít a mentőszolgálat azokról az éttermekről, büfékről, amelyek felajánlották, hogy megvendégelik a mentők szolgálatban lévő munkatársait. 

A társadalmi összefogás azután indult útjára, hogy húsvét vasárnap valaki feljelentette a mentőszolgálat munkatársát, amiért megállt ételt venni a fővárosban, egy Szentendrei úti hamburgerezőnél.

"Összefogtak országszerte azok a hamburgerezők, gyorsbüfék, ahol a bajtársaim egyébként is meg szoktak egy pillanatra állni élelmiszerért. Különböző kedvezményeket, sok helyen ingyenességet ajánlottak fel a bajtársainknak."

Győrfi Pál elmondta, szeretnének létrehozni egy olyan országos adatbázist, melyben benne vannak azok a helyek, ahol a mentődolgozók megállhatnak,kedvezménnyel juthatnak ebédhez. Hambulancia fantázianévvel illetik azokat a vendéglátóhelyeket, akik felajánlásaikkal segítik a mentősök munkáját.

A tervek szerint egy elektronikus adatbázis segítségével a mentősök a mobiltelefonjukon is meg tudják majd nézni, hol van a legközelebbi felajánló hely. 

Az info@mentok.hu e-mail címen várják azok jelentkezését, aki szeretnének bekerülni a felajánlók adatbázisába. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek