2 évnél régebbi cikk

Közösségi ház épülne Börgöndpusztán
·HírekBörgönd·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Közösségi ház épülne Börgöndpusztán
·HírekBörgönd·Utolsó frissítés: undefined

Börgöndpuszta az elmúlt években rendkívül nagy változásokon esett át. Az ékszerdoboz mára igazi kikapcsolódást jelentő hely a családoknak, a börgöndieknek, a fehérváriaknak, a turistáknak egyaránt. És a fejlődés még nem ért véget.

Az elmúlt időszakban Börgöndpuszta sokat fejlődött: megtörtént a szennyvízcsatorna építése, és ezáltal a földutak is eltűntek. A bekötőút olyan rossz állapotú volt, hogy a helyi buszjáratok már nem akartak a 62-es főútról lekanyarodni, de végül sikerült elintézni azt is, hogy a bekötőutat egészen a Tó sorig átépíthessék. Mivel közvilágítás nem volt az útszakaszon, az esti gyalogosközelekdés veszélyes volt a környéken, így ezt a problémát is orvosolták.

2006-ban, amikor először jártam Börgöndön, egy kis pusztával és nagyszerű emberekkel találkoztam. Mára elmondhatom, hogy a hátunk mögött hagyott tizenöt évnek köszönhetően egy kis ékszerdobozzá változott a területet!" – elevenítette fel az elmúlt több mint egy évtized sikereit Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő. - A munkálatokat László István végeztette, aki családjával Börgöndpusztán élt, és az egész települést otthonának tekintette" – emlékezett vissza a képviselő.

Mint mondja, igazán meghatotta, hogy a szakember a munkadíjat nem számlázta ki, csak az anyagköltséget. Így a felszabadult pénzösszeget másra fordíthatta a városrész.

Dienesné Fluck Györgyi hozzátette: „A Fő utcán található kápolna melletti terület ugyan az egyházé, de megengedték, hogy kemencét építsünk és rendezvényeket bonyolítsunk rajta. Ilyen a minden év szeptemberében tartott Börgöndi napok rendezvénysorozata, mely különleges kikapcsolódás mindenki számára."

A településen egyébként más szórakozási lehetőség is van: játszótér várja a kicsiket, kondipark a nagyokat a Fő utcán. A szóban forgó út ezen szakaszán egyébként bővítették a közvilágítást, de más közlekedést érintő fejlesztés is történt: Börgöndön korábban nem volt járda – az első járdaépítés két éve történt meg a Murvás úton, a Fő utcán a Köztársaság útig. Közben padokat telepítettek, parkolókat építettek a szakemberek, igazán modern köntöst ölthetett a település.

Az idei évben a börgöndi fejlesztések folytatásaként padkarendezés lesz, és a csapadékvíz-elvezetést is kialakítják – árulta el a képviselő. Mindez a Murvás utca és a Fő utca találkozásánál történik.

Börgöndpuszta az elmúlt években rendkívül nagy változásokon esett át, mára igazi kikapcsolódást jelentő hely a családoknak, a börgöndieknek, a fehérváriaknak, a turistáknak egyaránt. Hiszen itt nemcsak a természet látványosságaiban gyönyörködhetünk, hanem az állatokban is: testközelből fedezhetjük fel a különböző fajokat. Az állatkertbe és a horgásztóhoz érve igazán szép élményekkel gazdagodhatunk!

A városrész önkormányzati képviselője úgy fogalmazott: valódi ékszerdoboz az, amibe belecsöppenünk, ha Börgöndpusztára látogatunk. Ez a terület a gyerekek és a felnőttek számára is mesébe illő látvány. Fehérvár és a megye hírnevét egyaránt növeli, egyre többen érdeklődnek iránta, sokan várják már, hogy ismét meglátogathassák az állatokat és a horgásztavat.

Korábban közel sem ez a kép fogadott bennünket, mára azonban hangulatos kirándulóhellyé nőtte ki magát az állatparadicsommal és horgásztóval tarkított zöldterület. A korábban még állatsimogatóként ismert park lakóinak köre és száma mára jelentősen bővült, azaz most már állatkertként üzemel.

Csüngőhasú malacok, kenguruk, szurikáták, őzek, kecskék, birkák, lovak, nyulak, láma és szebbnél szebb madarak otthona a közkedvelt kirándulóhely, ahol több program is várja majd az érdeklődőket, amint véget ér a pandémáis helyzet.

Hajdu Sándor és felesége néhány évvel ezelőtt költözött Börgöndpusztára. Amikor meglátták a horgásztavat, azt gondolták, érdemes lenne rendbe hozni. Ezért megvásárolták az állatsimogatóval együtt, amelyet korábban Péterfi Mihály működtetett.

Beteljesületlen álom és feladat azonban még mindig van: Börgöndpusztán egy közösségi ház megépítése a cél – tudtuk meg Dienesné Fluck Györgyitől.

Az új létesítmény rengeteg eseménynek adhatna méltó otthont, helyszíne lehetne a nyugdíjasklubok programjainak, közösségi sporteseményeknek, találkozóknak, ünnepségeknek, gyermekprogramoknak, sőt orvosi rendelőnek is, vagy éppen a képviselői fogadóóráknak.

A temetőhöz vezető út zöldterületének megújítása is a tervek között szerepel. Az elpusztult tuják helyére új fákat, bokrokat ültetnek majd. Az önkormányzati képviselő azt mondja: ha valaki szépet akar látni, akkor Börgöndre mindenképpen látogasson ki, csodálatos ugyanis a naplemente!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek