2 évnél régebbi cikk

Így változik a parkolóbérletek érvényessége Székesfehérváron az ingyenes parkolás lejárta után
Így változik a parkolóbérletek érvényessége Székesfehérváron az ingyenes parkolás lejárta után

Cser-Palkovics András polgármester tájékoztatott a díjköteles parkolás rendjéről.

"A Kormány döntésének értelmében a közterületi parkolás május 25-től ismét fizetős, tehát városunkban is visszaáll a díjköteles parkolás megszokott rendje" - tette közzé csütörtökön Cser-Palkovics András polgármester. 

A parkolási rend kapcsán a következőket emelte ki:

  • Székesfehérvár Önkormányzata továbbra is biztosítja azon ügyfelek részére a napi 1 óra díjmentes parkolást a II. övezetben, vagyis a sárga zónában, akik NFC székesfehérvári parkolókártyával – készpénzt helyettesítő fizetőeszköz – rendelkeznek. Ez a kártya a Csitáry G. Emil Uszoda pénztárában és a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. parkolási csoportján, a Szent Vendel u. 17/a-ban vásárolható meg, és tölthető fel egyenleggel.

  • Azon ügyfelek részére, akik 2020. évre teljes éves parkolóbérletet vásároltak 2020. március 20-áig, a bérletek érvényességi ideje 2021. október 31-ig hosszabbodik meg.

  • A 2020. július 1-jével kezdődően vásárolt teljes éves időszakra kiváltott bérletek esetében a bérletek érvényességi ideje 2021. július 31-ig hosszabbodik meg.

  • A 2020 november és december hónapokra vonatkozó havi bérletekkel rendelkezők jogosultak a bérletük érvényességi idejét megfelelő időre meghosszabbítani 2021. december 31-ig az általuk kiválasztott időszakra.

Kiemelte, az aktuális helyzetre vonatkozó rendeleten dolgoznak a kollégák, azt véglegesíteni a Magyar Közlöny megjelenése után lehet. A még esetleg fennmaradó nyitott kérdésekre mindezek után tud választ adni.

Borítókép: varosgondnoksag.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek