12 hónapnál régebbi cikk

Teljesen megváltozik a vasútállomás előtti parkoló működése a jövő héttől
·Közlekedésparkolás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
fmc.hu
Teljesen megváltozik a vasútállomás előtti parkoló működése a jövő héttől
·Közlekedésparkolás·Utolsó frissítés: undefined

Augusztus 23-tól ingyenes lesz a parkolás a fehérvári vasútállomás előtt, de csak 30 percig lehet majd a parkolóban várakozni. Aki ennél tovább hagyná a pályaudvarnál a kocsiját, válassza inkább a gimnázium mögötti ugyancsak díjmentes területet.

Napokon belül eltűnnek a parkolóórák a székesfehérvári vasútállomás elől, a jövő héttől ugyanis teljesen átalakul a parkoló működése. Az eddigi fizetős parkoló augusztus 23-tól ingyenes lesz, de csak maximum 30 percig használhatják az autósok, vagyis nagyjából addig, amíg a vonathoz kísérik ismerőseiket, vagy ameddig az érkezőkre várnak. Akinek ennél tovább áll az autója az állomás előtti parkolóban, büntetésre számíthat.

Parkolóóra híján a sofőröknek egy bármelyik papírboltban vagy barkácsüzletben beszerezhető műanyag órán kell beállítani az érkezési időpontot. Akinél éppen nincs ilyen, egy papírlapra is felírhatja, mikor állt meg a parkolóhelyen. Az óralapot vagy a cetlit pedig a parkolójegyhez hasonlóan jól látható helyre kell tenni a kocsi szélvédőjénél, mert ez alapján tudja eldönteni az ellenőr, hogy az illető jogosult-e még a díjmentes várakozásra vagy sem.

Nagy Zsolt, a Polgármesteri Hivatal Közlekedési Irodájának vezetője elmondta, hogy jövő hétfőtől a KRESZ szabályai szerinti tábla is felhívja a figyelmet a várakozási rendre. Hozzátette: annak érdekében, hogy a parkoló használata folyamatos legyen, és minél több utast szolgáljon, a parkolóban töltött időt a rendőrség és a közterület-felügyelők ellenőrzik majd.

A parkolóórák helyét ilyen táblák veszik majd át

Google Maps/ÖKK Fehérvár

Molnár Tamás, a városrész önkormányzati képviselője kiemelte: a változásra azért van szükség, mert sokan most P+R parkolóként használják a területet, és egész napra vagy a teljes hétvégére is ott hagyják a kocsikat. Az új intézkedéssel azokat szeretnék segíteni, akik utast visznek ki a vonathoz, vagy éppen utast várnak.

Molnár Tamás hozzátette: azok, akik egész napra szeretnék a vasútállomásnál hagyni az autójukat, illetve a Kormányablakhoz érkeznek ügyet intézni, a Vasvári Pál Gimnázium mögötti parkolót vehetik igénybe, ahol 300 ingyenesen használható hely áll rendelkezésre.

Az új rendszer augusztus 23-án lép életbe, de kezdetben az ellenőrző hatóságok igyekeznek majd a lehető legrugalmasabban kezelni az átmeneti időszak nehézségeit. A szeptemberi iskolakezdéstől azonban már biztosan büntetik azokat, akik fél óránál tovább használják a vasútállomás előtti parkolót.

Az új rendszer tapasztalatait a bevezetést követő 1-2 hónapban értékelik, és szükség esetén finomítanak majd a vasútállomás előtti parkoló működési rendjén.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek