2 évnél régebbi cikk

E-mailben is lehet parkolóbérletet hosszabbítani Székesfehérváron, nem szükséges sorban állni
Fehérvár Médiacentrum fotójaE-mailben is lehet parkolóbérletet hosszabbítani Székesfehérváron, nem szükséges sorban állni

A Városgondnokság közleménye szerint a parkolóbérletek érvényességi ideje sorban állás nélkül is meghosszabbítható.

Ahogy pénteken több fórumon elhangzott: a 2020-as fehérvári parkolóbérletek nem járnak le a fizetős parkolás visszaállásakor. Ennek ellenére mind pénteken, mind pedig kedden hosszú sor alakult ki a Városgondnokság épülete előtt, rengetegen érkeztek parkolóbérletet hosszabbíttatni.

A Városgondnokság keddi közleménye alapján nem kell sorban állniuk azoknak:

  • akik 2020. évre teljes éves parkoló bérletet vásároltak 2020. március 20-áig, a bérletek érvényességi ideje 2021. október 31-ig hosszabbodik meg,
  • 2020. július 1-jével kezdődően vásárolt teljes éves időszakra kiváltott bérletek esetében a bérletek érvényességi ideje 2021. július 31-ig hosszabbodik meg.
A Városgondnokság kéri, hogy sorban állás helyett e-mailben jelezzük a parkolási csoport felé kérelmünket, hogy melyek azok a hónapok, melyre bérletük érvényességét szeretnénk meghosszabbítani.

A 2020. november és december hónapokra vonatkozó havi bérletekkel rendelkezők jogosultak a bérletük érvényességi idejét megfelelő időre meghosszabbítani 2021. december 31-ig az általuk kiválasztott időszakra. 

Azok, akik még nem rendelkeznek bérlettel, a parkolóbérlet kiváltásához az alábbi okmányok szükségesek:

  • Forgalmi engedély,
  • Lakcímet igazoló hatósági igazolvány (lakcímkártya).

Akik időközben másik gépjárművet vásároltak és régi autójukra váltottak ki bérletet, azok 1000 forint cseredíj kifizetése után, régi bérletük leadása, és a hatályos rendelet feltételei mellett jóvá tudják írni a fenti érvényességi hosszabbítást.

A Városgondnokság a rendkívüli nyitvatartást is meghosszabbította az alábbiak szerint:

  • Május 25., kedd: 8:00 - 18:00
  • Május 26., szerda: 8:00 - 18:00
  • Május 27., csütörtök: 8:00 - 18:00
  • Május 28., péntek: 8:00 - 13:00

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek