2 évnél régebbi cikk

Elhunyt dr. Horváth Miklós
·Hírekgyász·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook.com/cserpalkovicsandras
Elhunyt dr. Horváth Miklós
·Hírekgyász·Utolsó frissítés: undefined

Életének 81. esztendejében elhunyt Dr. Horváth Miklós állatorvos, volt országgyűlési képviselő. 1985-ben és 1990-ben is országgyűlési képviselőnek választották Fejér megyében. A környezetvédelmi bizottság tagja is volt a rendszerváltás utáni első országgyűlésben, majd az MDF városi elnökeként és önkormányzati képviselőként vett részt a helyi közéletben.

"Nagy fájdalommal értesültünk arról, hogy elhunyt Dr. Horváth Miklós. Egy igazi közösségi embert veszítettünk el, aki választott hivatásában és a közösségi feladatai közepette is mindig kiállt lokálpatriótaként Székesfehérvárért.  - tette közzé közösségi oldalán Cser-Palkovics András polgármester. - Egy nehéz időszakban, a rendszerváltoztatás idején országgyűlési képviselőként szolgálta az átmenet nagyon nehéz esztendeiben a közösséget. Bölcsesség és humor jellemezte mindig, amikor találkoztunk, a város szeretete mellett, ami egész életét áthatotta. 1963-ban végzett az Állatorvostudományi Egyetemen és 1968 óta élt családjával Székesfehérváron.

Dr. Horváth Miklóst Székesfehérvár Önkormányzata saját halottjának tekinti. Felesége, Dr. Horváth Miklósné képviselő asszony és családja többi tagja felé ezúton is kinyilvánítjuk részvétünket a város közössége nevében."

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók