2 évnél régebbi cikk

23 millió forint értékben rabolt egy ötfős banda egy velencei családi házból
·Bűnügyrablás·Utolsó frissítés: undefined
23 millió forint értékben rabolt egy ötfős banda egy velencei családi házból
·Bűnügyrablás·Utolsó frissítés: undefined

Egy ötfős banda egy velencei családi házból rabolt több mint 23 millió forint értékben pénzt és ékszereket. Elkapták őket.

Az ötfős banda éjszaka tört be az épületbe, de az ott élő házaspár felébredt, ezért gázpisztollyal fenyegették meg őket, ha nem engedelmeskednek, meghúzzák a ravaszt. Az ügyben előkészítő ülést tartottak a Székesfehérvári Törvényszéken. 

Az ügy harmad-, negyed- és ötödrendű vádlottja az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és elfogadta a Fejér Megyei Főügyészég egyességét. A két fiatalkorú elkövetőt letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság.

Az ötödrendű vádlott bűnsegéd volt a rablásban, a fiatalember vezette azt az autót, mellyel lopni indult a csapat és a rablás után is ő szállította vissza a tolvaj bandát. Két év börtönbüntetésre ítélte a bíróság.

A csapat tagjai célirányosan végezték feladatukat, és az erőszakra is felkészültek, előre tudták, ha felébrednek a tulajdonosok, megfenyegetik őket annak érdekében, hogy adják át nekik értékeiket.

„A megbeszéltek alapján az is benne foglaltatott ebben a tervben, hogy amennyiben a sértettek otthon tartózkodnak, akkor az értékeiket rablás útján szerzik meg az elkövetők. Tehát átadott tapétavágó kést az értékes festmények kivágására, fekete vadásztőrt, egy kinyitható zsebkést, ragasztószalagot a sértettek megkötözésére” - fejtette ki Sike Alexandra ügyész a tárgyaláson.

A rablás első rendű vádlottja volt - az ügyészség szerint - a bűncselekmény értelmi szerzője. Ő tervelte ki a rablást és ő választotta ki a lopás helyszínét is. A szentendrei férfi nem kötött egyességet az ügyészséggel, így az ő esetében folytatódik majd az előkészítő ülés, ugyanúgy mint a másodrendű vádlott ügyében. 

A vádirat szerint a nő miután megismerte a férfi tervét, társakat szerzett a rabláshoz, majd a megvalósításban is aktívan részt vett. A nő ugyan egyességet kötött az ügyészséggel, de a bíróság előtt nem ismerte be bűnösségét, lecserélte az ügyvédjét, így itt is később hoz ítéletet bíróság.

Borítókép: PB
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók