2 évnél régebbi cikk

Nem ismerte el bűnösségét az emberölés kísérletével vádolt idős, Fejér megyei férfi
·Bűnügytárgyalás·Utolsó frissítés: undefined
Nem ismerte el bűnösségét az emberölés kísérletével vádolt idős, Fejér megyei férfi
·Bűnügytárgyalás·Utolsó frissítés: undefined

A keddi előkészítő ülést követően tárgyalási szakba lépett a nyugdíjas férfi ügye.

A vádirat szerint a nagykarácsonyi vádlott italozást követően az utcán azzal gyanúsította meg a sértettet, hogy az 8000 forint készpénzt ellopott tőle, majd miután a nő visszautasította a gyanúsítást hazament.

Ezután a nyugdíjas férfi otthonában egy 13 centiméter pengehosszúságú konyhakést vett magához és a nő házához ment, akit ismételten felelősségre vont a lopás miatt, és két ízben megszúrt.

A sértett elfutott a helyszínről, majd a közeli parkban összeesett. A férfit nem sokkal később elfogták a rendőrök. A vádlottnak előre kitervelten, aljas indokból vagy célból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt kellett felelnie a Székesfehérvári Törvényszék előtt.

A vádlott az előkészítő ülésen nem tett beismerő vallomást, és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról, így az ügy tárgyalási szakba lépett. A bíró a tárgyaláson a férfi korábbi vallomásait ismertette, melyekben azt mondta, nem akarta bántani az asszonyt, de miután nem kapta vissza pénzét ideges lett, ezért szúrt.

A vallomás szerint csak egy alkalommal, ez azonban az orvosszakértői véleménnyel ellentmondásban áll, ezért az ügyvéd tanúmeghallgatást kért. A tárgyalást végül a bíró szeptember 28-ára napolta el.

Borítókép: Zsiday Ádám
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók