2 évnél régebbi cikk

Erdőlátogatási tilalom szeptember 30-ig a sárszentágotai erdőterületen
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kurucz Tünde
Erdőlátogatási tilalom szeptember 30-ig a sárszentágotai erdőterületen

A VADEX Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. tájékoztatása szerint augusztus 25. és szeptember 30. között erdőlátogatási tilalom lép életbe a sárszentágotai erdőterületen.

 A Zrt. által közzétett térképszelvényen megjelölt területeken, a vadak párzási időszak alatti háborítatlansága miatt kérik a túrázókat, hogy kerüljék el ezeket a helyeket - írja az ÖKK.

Honlapjukon megtalálható közleményük az alábbiakban olvasható. 


„A VADEX Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. a vagyonkezelésében levő sárszentágotai erdőterületen 2021. augusztus 25-től szeptember 30-ig erdőlátogatási tilalmat rendel el a 2009. évi XXXVII. (az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló) törvény 94.§.(2) alapján.

A vadállomány védelmének egyik kiemelkedő feladata a nyugalom biztosítása a vad számára annak természetes élőhelyén. Különösen igaz ez a párzási időszakokra vonatkozóan, ezért kérjük az erdőlátogatókat, hogy a fenti időszakban ne látogassák a megjelölt erdőterületet. 

A párzási időszakban a vadnak nagyobb mozgásigénye és figyelmetlenebbé is válik, ezért a megszokottól eltérő napszakokban is nagyobb eséllyel találkozhatunk velük lakott területekhez közel, illetve közutak mentén egyaránt. A gímszarvas és a dám párzási időszakára tekintettel egyúttal felhívjuk a közlekedésben résztvevők figyelmét a közutakon történő körültekintő közlekedés fontosságára.”

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek