2 évnél régebbi cikk

Megrongálták az Országalmát
·BűnügyOrszágalma·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook.com/cserpalkovicsandras
Megrongálták az Országalmát
·BűnügyOrszágalma·Utolsó frissítés: undefined

Éjjel egy többtagú társaság törte le az Országalma keresztjét, a hírt Cser-Palkovics András polgármester tette közzé.

"Éjfél után egy többtagú társaság egyik tagja - feltehetőleg nem rongálási szándékkal - felmászott az Országalmára, majd ott megcsúszva leesett, belekapaszkodva és ezzel magával rántva a város egyik jelképének számító köztéri alkotásról a keresztet is. - tette közzé Facebook posztjában Székesfehérvár polgármestere.  -  A Közterület-felügyelet térfigyelő központjában szolgálatot teljesítő kolléga a kamerán keresztül látta az esetet, és azonnal értesítette a rendőrséget.

A rongáló (aki bizony már nem annyira fiatal, hiszen 1995-ös születésű) nem sérült meg esés közben, és nem is tanúsított ellenállást sem, a közterület-felügyelővel megvárta a rendőrség helyszínre érkezését.

A Városgondnoksággal a lehető leggyorsabban visszahelyeztetjük az Országalmára a keresztet.

Mindenkit ismételten arra kérek, hogy vigyázzunk közös otthonunk, Székesfehérvár értékeire! Az Országalma nem mászóka és nem a buta szórakozás terepe."

Frissítés: A police.hu közleménye szerint a rongáló egy 22 éves, budapesti fiatal volt, akit még az éjjel el is fogtak a helyszínen:

"A Közterület-felügyelet munkatársai tettek bejelentést a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2021. augusztus 27-én 0 óra 40 perckor, hogy a Városház téren található Országalma emlékmű tetejére egy fiatal férfi felmászott, majd lefele jövet annak tetején levő keresztet letörte. A közterület-felügyelők közreműködésével, a kiérkező járőrök a 22 éves budapesti fiatal férfit elfogták, a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra előállították, ahol védett kulturális javak körébe tartozó tárgy, régészeti lelőhely, műemlék vagy régészeti lelet megrongálása miatt büntetőeljárást indítottak ellene és gyanúsítottként hallgatták ki."

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók