4 évnél régebbi cikk

Hány fehérvári utat és utcát ismersz fel madártávlatból?
Fehérvár Médiacentrum fotója
Google Earth
Hány fehérvári utat és utcát ismersz fel madártávlatból?

A Budai út egyáltalán nem olyan, mint a Palotai út. A Béla utat csak az keveri össze a Berényivel, aki nem ismeri Székesfehérvárt. Ha pedig valaki azt állítja, hogy a Mártírok útja megszólalásig hasonlít a Balatoni útra, sürgősen keressen fel egy szemészt. Na és ha mindezt felülről nézzük, úgy 200-300 méter magasból?

A Google Earth, vagyis magyarul a Google Föld az egyik legjobb időgyilkoló móka. Ha csak egyszer is rátéved a gyanútlan felhasználó egy üres tízpercben, biztosan több időt tölt el rajta, mint tervezte. Mert még okvetlenül meg kell nézni a szomszéd telkét felülnézetből, meg a gyerekkori kedvenc játszóteret, és ha már így alakult, akkor vessünk egy pillantást a perui Machu Picchura, a riói Megváltó Krisztus szobrára és benézünk, hogy mi újság a párizsi Eiffel-toronynál.

A fejünk felett keringő szoftver műholdképeivel olyan szögből vizsgálhatjuk a hétköznapokban teljesen megszokott életterünket is, amik eddig talán eszünkbe sem jutottak. Milyen lehet fentről Székesfehérvár? Mennyire néz ki másképp az űrből az a járda, ahol éppen sétálunk? 

A Google Earth segítségével készítettünk 10 fotót Székesfehérvár útjairól és utcáiról. A képek mindegyike kb. 200-300 méter közötti magasságot ábrázol. Igyekeztünk úgy fotózni, hogy a képeken egy-egy olyan apró (vagy nem is olyan apró) részlet segítsen a könnyebb beazonosításban. 

A kérdés így már csak az: hány fehérvári utat és utcát ismersz fel madártávlatból?

 
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek