2 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Jövőtudatos fesztivál, Gyereket a magasba!, piknik a Salétrom utcában, Paraba záróbulik és Punnany Massif
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Fehérvári programok a hétvégére: Jövőtudatos fesztivál, Gyereket a magasba!, piknik a Salétrom utcában, Paraba záróbulik és Punnany Massif
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined

Bár egyre hidegebbre fordul az időjárás, a hétvégén újra 20 fok feletti hőmérsékletben élvezhetitek a fehérvári és környéki programokat: többek között kilátogathattok a Jövőtudatos fesztiválra, felemelhetitek a gyerekeket a magasba, vagy bulizhattok a Punnany Massif koncertjén.

Életmód: Tisztán látszik! - Jövőtudatos fesztivál
Mikor?: Szeptember 25-26., szombat-vasárnap
Hol?: Sóstó Látogatóközpont

Lesz "zöld" robotika–digitális élménypark, gyereksziget öko-játékokkal a kicsiknek, RePlacc és ÖkoTerasz, KRESZ-park, Meseösvény, LIME és Segway kipróbálás és ügyességi pályák, Felelős Gasztrohős kicsiknek és nagyoknak egyaránt, egyszóval minden, ami környezettudatos. Az ökotúra, ökolábnyom teszt, madárgyűrűzés pedig az igazi természetbarátok számára kínál majd kikapcsolódás.

Sport: Európai Sporthét
Mikor?: Szeptember 23-30.
Hol?: Fehérvár több pontján

Hetedik alkalommal szervezik meg az Európai Sporthét kampányt, amely az egész kontinensre kiterjedően népszerűsíti a sportot és a testmozgást. Fő célja, hogy egy héten keresztül minél többet mozogjunk, és ennek hatására az év további részében is minél aktívabb életet éljünk.

A székesfehérvári programokat a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség szervezi a Magyar Szabadidősport Szövetség együttműködésével. Náluk lesznek teqball bemutatók és játéklehetőségek, nordic walking gyaloglások és mintegy száz helyszínen nyitott tornatermi sportprogramok, a részvétel minden esetben díjmentes.

A pontos helyszínekről és időpontokról az Európai Sporthét honlapján és a Nyitott Tornatermek programsorozat honlapján  olvashattok bővebb információkat.

Divat: Illés Kati cipőtervező kiállítása
Mikor?: Szeptember 24., péntek 17:00
Hol?: Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ

A hölgyek számára kihagyhatatlan kiállításra készül a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ: Illés Kati cipőtervező mutatkozik be a Csónakázó-tónál, a Fürdő sor 3. szám alatt található központi épületben.

Csodás színek, mesebeli fazonok, bojtok, gombok, szalagok és masnik, csipkeminta és gobelinhímzés – az iparművész fantasztikus lábbeliket készít. A kiállítást szeptember 24-én, pénteken 17 órakor Attalai Zita cipőszobrász nyitja meg a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat keretében.

A megnyitón köszöntőt mond Cser-Palkovics András polgármester, közreműködik Lukács Emília flamenco táncos. A tárlat október 24-ig látogatható a ház nyitvatartási idejében.

Buli: Paraba záróbulik
Mikor?: Szeptember 24-26., péntek-vasárnap
Hol?: Paraba

Ahogy a Paraba záróbulis eseményénél is olvasható: "Eljött ez a pillanat, ez a buli is. Nem vártuk. Mindemellett hatalmas bulit fogunk csapni veletek, péntek este start, vasárnap egyszer vége.... Jó lesz!" Hogy miért záróbulik? Mutatjuk:

Kapcsolódó
Búcsú a Parabától: „Félek, nem találok még egyszer olyat, amit ennyire szeretek” - beszélgetés Steininger Antallal

Már csak két hét és bezár a Paraba Székesfehérváron. Még az utolsó bulik előtt beszélgettünk egyet a hely üzemeltetőjével – sokkal jobb szó erre: a lelkével, Steininger Antal Papával. 

Család: Gyereket a magasba!
Mikor?: Szeptember 25., szombat 10:00
Hol?: Palotavárosi tavak

A szervezők 2021. szeptember 25-én 10 órától 12 óráig várják a családokat a Palotavárosi tavaknál kialakított parkban (Királyok parkja felől). A programon interaktív foglalkozásokkal, kézműveskedéssel, és ugrálóvárral is készülnek. A rendezvényen ügyességi feladatokkal is várják a kisgyermekeket, akik útilaput kapnak majd, amelybe az egyes feladatpontokon gyűjthetik össze a pecséteket és apró ajándékot és csillámtetoválást is kapnak jutalmul a program végén.

A program 10 órakor egy szelíd motoros felvonulással indul a helyszínen. A résztvevőknek 50 kismotort adnak ajándékba az érkezés sorrendjében, melyet 9.45-től lehet átvenni a készlet erejéig. A gyermekek érkezhetnek kismotorral, futóbiciklivel, rollerrel, elektromos autóval, vagy a legkisebbek babakocsival is. Ezt követően a Maminbaba-hordozós latin fitnesszel ismerkedhetnek meg a résztvevők, majd a Pitypang Zenekar interaktív koncertje következik.

Szeptember 25-én, szombaton pontban 11 órakor kerül sor a világrekord kísérletre, amely során a rendezvényen résztvevők egyszerre emelik magasba gyermekeiket.

Kerékpár: Critical Mass
Mikor?: Szeptember 25., szombat 14:30
Hol?: Petőfi park, Petőfi-szobor

Újra útra kelnek városunk biciklisei, és szombaton ismételten mennek egy nagyobb karikát Székesfehérvár legforgalmasabb pontjainak érintésével. Már amennyire forgalmasak lehetnek szombaton az utak. A Critical Mass eredetileg olyan felvonulás, amelyet minden hónap utolsó péntekén tartanak meg világszerte közel háromszáz városban. 1992-ben, San Franciscóban volt az első ilyen akció: azzal a céllal pattantak bringára a népek, hogy megmutassák, mennyire barátságtalanok a városok a kerékpárosoknak. A Critical Mass azóta sokkal inkább emlékeztet egy családi kiruccanásra, mint komolyabb demonstrációra, ám így is hatalmas érdeklődés övezi minden évben.

Koncert: Liget - Punnany Massif
Mikor?: Szeptember 25., szombat 20:30
Hol?: Liget

Fehérvár új, egész nyáron és kicsit ősszel át tartó rendezvénysorozata, a Liget július másodikától szeptemberig szinte minden hétvégén élőzenés koncertek és partik váltják egymást az Újváralja soron, a FEZEN fesztiválterületén.

Szeptember 25-én, szombaton 20:30-tól a Punnany Massif várja majd a kilátogatókat a közel 4 ezer fő befogadására alkalmas fesztiválterületen.

Család: Piknik a Salétrom utcában
Mikor?: Szeptember 26., vasárnap 
Hol?: Salétrom utca

Bábszínház, koncert, hangszerbemutató, cirkuszi játékok – színes programmal várja a vendégeket a Salétrom utcai piknik szeptember 26-án, vasárnap délután a Németh László Általános Iskola előtti téren, ahol fellép Závodszky Noémi és Gyánó Huba is. A rendezvény ingyenes.

Koncert: “Míg csillaggá nem lesz az életed” - AWS koncert Siklósi Örs emlékére
Mikor?: Szeptember 26., vasárnap 17:00
Hol?: Budapest Park

Siklósi Örsről szeretnének megemlékezni egy hatalmas koncert, ünneplés keretein belül a Budapest Parkban, zenész kollégái, példaképei, tanítványai, családja, barátai és persze a rajongók gyűrűjében. Az eseményen az AWS zenészei rengeteg vendéggel kiegészülve tisztelegnek Örs emléke előtt.

A befolyt profitból Örs családja létrehozza a Siklósi Örs Alapítványt, ami többek között olyan célokat tűz ki maga elé, mint hogy összegyűjti és kiadja Örs még meg nem jelent verseit és dalait, illetve vállalja egy zenei tábor megszervezését, amelyet még Örs maga álmodott meg. Ezen kívül terveik szerint évente pályázatot írnak ki, ahol kezdő zenekarok igényelhetne

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek