2 évnél régebbi cikk

Kormányinfó: szinte biztos, hogy a családosok visszakapják az idén befizetett szja-t
·HírekKormányinfó·Utolsó frissítés: undefined
Kormányinfó: szinte biztos, hogy a családosok visszakapják az idén befizetett szja-t
·HírekKormányinfó·Utolsó frissítés: undefined

Továbbra is az oltás felvételére biztatnak a negyedik hullám küszöbén. A gazdasági növekedés akár 7,5 százalékot is elérheti.

Akár 7,5 százalék is lehet az idei növekedés – kezdte beszámolóját Gulyás Gergely. A Miniszterelnökség vezetője elmondta, ha 5,5 százalék felett lesz az idei növekedés, akkor a családosok visszakapják az idén befizetett szja-t.

A PM szerint az idei növekedés akár a 7,5 százalékot is elérheti. 

Ma korábban Tállai András arról tájékoztatta az MTI-t:  „Minden szülő, aki családi pótlékra jogosult, számolhat az adóvisszatérítéssel, így az is, akinek a gyermeke elmúlt 18 éves, de még középiskolában tanul. Az érintettek többségének semmit nem kell tenniük, 2022. február 15-ig automatikusan kézhez is kapják a nekik járó összeget.”

A családi adóvisszatérítés nemcsak azért történelmi jelentőségű lépés, mert soha egyetlen kormány sem hagyott még ilyen nagy összeget a családoknál, hanem azért is, mert az igénybevétele az érintettek többségének semmilyen adminisztrációs terhet nem jelent, ráadásul a szabályrendszere is rendkívül egyszerű - összegezte a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy pontosan kik és mekkora összeget kaphatnak majd vissza 2022 elején. Magyarország valamennyi dolgozójának komoly érdemei vannak abban, hogy a magyar gazdasági növekedés soha nem volt még ekkora 1990 után. 

„A magyar gazdasági növekedés az elmúlt 31 év legnagyobb növekedése lehet” – mondta.  - "A kérdés, hogy az 5,5 százalékot mennyivel sikerül túlszárnyalni." - tette hozzá. 

Gulyás Gergely elmondta, hogy 10+5 éves gázvásárlási szerződést kötöttek a Gazprommal. Ez biztosítja a rezsicsökkentés vívmányainak a megőrzését.

Továbbra is az egyik legalacsonyabb gázárat fizetik majd a magyar fogyasztók. Évi 4,5 milliárd köbméternyi gáz érkezik a déli és az osztrák útvonalon. 

Ami a vírushelyzetet illeti, a miniszter hangoztatta: mindenkit az oltás felvételére biztatnak a negyedik hullám küszöbén, a védekezés módjában is azért különbözhet a következő hullám a korábbiaktól, mert már elérhető az oltás lehetősége. 

Borítókép: MIT/Illyés Tibor
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek